ACCES GRATUIT
Revista presei
Florin Cîțu: Nu vom mai închide economia, cum s-a întâmplat, pentru două luni, în primăvară
avocatnet.ro și Digi24.ro vă prezintă cele mai importante știri ale dimineții.
Articolul continuă mai jos
Florin Cîțu: Nu vom mai închide economia, cum s-a întâmplat pentru două luni în primăvarăMinistrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat joi că economia nu va mai fi închisă, aşa cum s-a întâmplat timp de două luni în primăvară şi că anul viitor nu vor fi majorate taxele.
„Nu vom mai închide economia, cum s-a întâmplat pentru două luni în primăvară. Nici atunci nu o închideam dacă găseam rezervele cu ceva în ele. Dar nu am găsit nimic. Am învăţat cum să navigăm. Este o perioadă dificilă. Trebuie să trăim cu virusul acesta. Nu putem să închidem economia. Prin reguli simple, dacă le respectăm, putem continua”, a declarat Cîţu într-un interviu la un post de radio, potrivit Mediafax.
Ministrul a precizat că ia în calcul cele mai negre scenarii pentru anul viitor la stabilirea bugetului.
Cât anticipează ministrul Finanțelor că va pierde economia în acest an: „Revenirea este certă, nu mai este o problemă”Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anticipează o scădere de 4% a economiei la finele acestui an, scădere care va fi anulată de o creștere egală anul viitor. Cîțu spune că România are cea mai mică inflaţie dintre ţările din estul şi centrul Europei.
Întrebat care sunt estimările pentru acest final de an în privința economiei, ministrul Finanţelor a precizat că se aşteaptă la o revenire în 'V' în trimestrul III.
„Estimările mele sunt în jur de -4% poate plus minus 0,2 în jurul lui patru. Acolo estimez finalul de an. Aşteptăm trimestrul III. Cred că acolo vom vedea ceea ce am spus, revenirea în 'V'. Deci în trimestrul III avem o revenire. (...) Revenirea este certă, nu mai este o problemă. Acum contează pasul următor: cum ajungem la creştere. Toate estimările pe care le-am văzut eu arată că România, anul viitor, va avea o creştere economică de cel puţin 4%, deci va anula pierderea de anul acesta şi vom vedea şi o consolidare fiscală", a spus ministrul Finanţelor.
Băncile centrale au vândut aur pentru prima dată în ultimul deceniuBăncile centrale au vândut aur în trimestrul al treilea, pentru prima dată după 2010, în condiţiile în care unele state producătoare de metal galben au profitat de preţurile record pentru a diminua impactul pandemiei de coronavirus, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.
Conform unui raport al Consiliului Mondial al Aurului (WGC), în trimestrul al treilea al acestui an, vânzările nete de aur ale băncilor centrale s-au ridicat la 12,1 tone, comparativ cu achiziţii de 141,9 tone în perioada similară a anului trecut. Vânzările de aur au fost stimulate în special de tranzacţiile efectuate de băncile centrale din Uzbekistan şi Turcia, dar banca centrală a Rusiei a vândut şi ea aur în trimestrul al treilea, pentru prima dată în ultimi 13 ani.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)