Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Armata se implică în vaccinarea populației. MApN a anunțat unde va fi ținut vaccinul anti-Covid, după ce ajunge în țarăMinisterul Apărării Naționale se va implica în campania de vaccinare a populației împotriva Covid-19 și va asigura securitatea și stocarea în condiții optime a dozelor de vaccin, imediat ce acestea vor ajunge în România. Potrivit MApN, au fost deja desemnate centrele de depozitare, atât în București, cât și în țară.
Într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al MApN se arată că în urma ședinței de luni, 23 noiembrie, desfășurată la Palatul Cotroceni și condusă de Președintele României, Klaus Iohannis, s-a stabilit că Ministerul Apărării Naționale are un rol foarte important de sprijin al efortului interinstituțional în campania de vaccinare anti-COVID-19. Astfel, MApN va avea
"responsabilități de asigurare, prin structurile de specialitate, a logisticii necesare desfășurării acestei campanii la nivel național".
Potrivit sursei citate, au fost identificate centrele de depozitare în condiții speciale a dozelor de vaccin care necesită condiții de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal fiind Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar șase spitale militare de urgență (de la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare.
Turism montan și ski pe timp de pandemie. Gondolele și telecabinele ar putea circula la capacitate redusă și cu geamurile deschiseComisia de Turism Intern şi Incoming a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) a discutat, recent, cu reprezentanţii primăriilor staţiunilor montane despre un plan de măsuri de siguranţă sanitară a turiştilor în staţiunile de schi din România, în contextul pandemiei de COVID-19, conform unui comunicat al ANAT, citat de Agerpres.
"În anul 2020 România a fost destinaţia preferată a românilor pentru petrecerea vacanţei, în contextul pandemiei de COVID-19. Lipsa unui set de măsuri de siguranţă pentru turiştii străini care intră în ţară, închiderea restaurantelor sau centrelor spa au anulat şansa poziţionării ţării noastre ca destinaţie turistică sigură. Dorim să nu se mai întâmple acelaşi lucru la deschiderea sezonului de iarnă. Turismul, dacă este practicat în siguranţă, înseamnă atât sănătate fizică, cât şi mentală. Pe de altă parte, orice activitate în aer liber ajută la întărirea imunităţii", a declarat Dumitru Luca, preşedintele ANAT.
ANAT împreună cu autorităţile locale care administrează staţiunile montane vin astfel în întâmpinarea autorităţilor centrale cu propuneri de securitate sanitară a staţiunilor montane, pentru a continua promovarea acestor destinaţii în agenţiile de turism, ca o strategie de a încuraja turiştii să meargă în staţiuni.
Consiliul Fiscal estimează un deficit bugetar de 9,8 la sută din PIB în 2020Consiliul Fiscal apreciază un nivel probabil al deficitului bugetar pentru anul 2020, potrivit metodologiei cash, în jurul valorii de 9,8% din PIB, cu 0,7 puncte procentuale peste estimarea Ministerului Finanţelor Publice, conform opiniei instituţiei cu privire la cea de-a treia rectificare a bugetului general consolidat pe anul 2020, scrie Agerpres.
În document se menţionează că valul doi al pandemiei întrerupe/încetineşte revenirea economiilor în trimestrul IV din acest an.
În Uniunea Europeană se profilează o evoluţie în formă de W a economiilor din cauza unei probabile contracţii economice în trimestrul IV din acest an, după cum anticipează BCE şi Comisia Europeană. Se prognozează un declin al activităţii economice în UE de 7,4% în acest an.
Comentarii articol (0)