Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Românii s-au schimbat în pandemie și vor case mai mari, așa că prețurile au crescut accelerat. Diferență uriașă între Cluj și BucureștiDupă aproape un an de stat în casă, românii vor locuințe mai mari. Dezvoltatorii nu au ratat ocazia. Spre finalul anului, planurile acestora au inclus case mai mari, în ansambluri cu mai mult spațiu verde. Vizionările au crescut cu aproximativ 60%, iar vânzările cu aproximativ 20%.
Cristiana s-a mutat în casă nouă luna trecută. Și-a luat un apartament de două camere în Mogoșoaia. Înainte, a locuit într-o garsonieră în Capitală.
Cristiana Anghel:
"Mi-am mutat munca efectiv acasă și am avut nevoie de mai mult spațiu. M-au atras costurile reduse la întreținere și designul de tip loft. De la pereții de cărămidă pe care îi are acest apartament, de la răcirea și încălzirea care se face prin pompele de căldură".
Experiența din primăvară, când au fost instituite măsurile de izolare și restricțiile de circulație, i-a determinat pe dezvoltatorii imobiliari să se gândească la diferite pachete de servicii pe care să le pună la dispoziția locatarilor în cazul instituirii unei noi stări de urgenţă.
România cere o cooperare regională pentru a dezvolta proiecte eoliene pe mareRomânia cere o cooperare regională pentru a dezvolta proiectele eoliene de pe mare. Potențialul este uriaș: pot fi culese cantități uriașe de energie, în perspectiva atingerii neutralității climatice în 2050.
În cadrul acestei tranziții către verde, România intenționează să folosească mai mult gaze pentru a reduce emisiile, însă cu ținte destul de ambițioase, nu este doar o simplă conversie. E nevoie de investiții care să ducă la decarbonizarea sectorului gazului.
Pentru a facilita cooperarea regională ar fi necesară o platformă în domeniul energiei regenerabile offshore între statele membre.
„Putem să dezvoltăm cu succes capacități eoliene offshore pe baza experienței acumulate la implementarea proiectelor pe uscat”, spune Nicolae Havrileț, secretar de stat Ministerul Economiei.
Strategia de vaccinare anti-COVID 19 din România va fi discutată în CSATStrategia de vaccinare anti-COVID-19 din România va fi discutată săptămâna viitoare într-o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), informează Administraţia Prezidenţială.
„Joi, 3 decembrie a.c., începând cu ora 15:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în sistem de videoconferință”, se arată în comunicatul Preşedinţiei României.
Zilele trecute, președintele Klaus Iohannis a arătat, după o ședință cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății, cum va arăta campania de vaccinare. Președintele a explicat că vaccinul va fi administrat etapizat populației, la locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)