Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Ministerul Sănătății: Persoanele cu diabet se pot vaccina împotriva COVID. Ce trebuie să facă diabeticii după administrarea dozeiVaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet, indiferent de tipul de diabet, a anunțat marți Ministerul Sănătăţii.
„Da, vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet, indiferent de tipul de diabet.Conform strategiei naționale de vaccinare, acești pacienți se pot vaccina acum, în etapa a II-a”, arată Ministerul Sănătății într-o postare pe Facebook.
Ministerul mai afirmă că pacienții cu diabet au fost incluși în testele clinice și nu au fost observate probleme în cazul lor.
Sursa citată arată că, în primele 48 de ore după vaccinare,
„este recomandat ca pacienţii cu diabet să îşi monitorizeze cu atenţie glicemia şi să se hidrateze adecvat”.
Bitcoin ajunge la un nou maxim istoric, de 48.216 dolari. Impulsul puternic dat de Tesla ar face parte dintr-o schimbare mai mareBitcoin a urcat marți la un nou maxim istoric, în condițiile în care investiția Tesla în criptomonedă a făcut ca investitorii să considere că aceasta va deveni o clasă de active obișnuită atât pentru companii, cât și pentru administratorii financiari, relatează Reuters.
Valoarea bitcoin s-a dublat în ultimele două luni, pe măsură ce investitorii instituționali caută investiții alternative și comercianții cu amănuntul merg pe val. Saltul de luni, după anunțul Tesla, a fost cea mai mare creștere zilnică din ultimii trei ani.
Bitcoin a atins marți 48.216 dolari, pe piața asiatică. Criptomoneda ethereum a atins un nivel record de 1.784,85 dolari dimineața devreme.
Analiștii spun că anunțul Tesla, care a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și a declarat că va primi criptomoneda pentru plata mașinilor, face parte dintr-o schimbare mai mare, în condițiile în care companiile mari de investiții urmăresc tendințele trasate de micii traderi.
Industria financiară de la Londra, grav afectată de mutarea unei piețe de un miliard de euro pe zi din UK în UE, din cauza BrexitIndustria financiară de la Londra a primit o grea lovitură după ce operatorul bursier Intercontinental Exchange Inc. a decis, în urma Brexit-ului, să îşi mute din Marea Britanie în UE (Olanda) piaţa pentru certificatele europene de emisii de gaze cu efect de seră, estimată la o valoare de un miliard de euro pe zi, informează Agerpres.
Preşedintele ICE Futures Europe, Stuart Williams, a spus că decizia de a muta aceste afaceri în Uniunea Europeană va ajuta traderii şi investitorii
„să gestioneze riscurile la adresa preţurilor în cea mai eficientă manieră”.
Piaţa certificatelor europene de emisii de gaze cu efect de seră este o componentă cheie a eforturilor UE de combatere a schimbărilor climatice. Într-un comunicat de presă difuzat luni, ICE a precizat că volumul contractelor futures şi opţiunilor tranzacţionate s-a dublat începând din 2015.
Decizia mutării aceste piețe de la Londra în Olanda afectează încercările Marii Britanii de a deveni o forţă în acest domeniu, după Brexit.
Comentarii articol (0)