Industria nunților este la pământ din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Sălile de evenimente sunt goale, furnizorii sunt în pragul falimentului, iar tinerii care vor să se căsătorească nu știu ce se va întâmpla. Organizatorii susțin că există soluții. Aceștia spun că participarea la evenimentele mari s-ar putea face pe baza adeverinței de vaccinare sau în urma efectuării unui test rapid. Miercuri, cuplurile care vor să facă marele pas și-au strigat nemulțumirile în stradă și au protestat în fața Guvernului.
„Prima schimbare pe care am făcut a fost modificarea contractelor, astfel încât amândouă părțile să fie OK în cazul unei situații de urgență sau a unor reguli foarte stricte. Prima variantă oferită mirilor noștri, având în vedere că avem la dispoziție un spațiu exterior extins, este de a organiza evenimentul în aer liber și pentru asta folosim anumite pavilioane deschise. Asta am făcut anul trecut, avem de gând să facem și anul acesta. Ceea ce ne supără cel mai tare pe noi, cât și pe clienții noștri este impredictibilitatea de a organiza un eveniment peste două, patru, șase luni sau un an de acum încolo. Nu-și pot invita oamenii la eveniment, nu-și pot face bugete, nu se pot baza pe absolut nimic în momentul de față”, spune Bogdan Buturuga, organizator de evenimente.
Marea majoritate a specialiștilor sunt de acord că suntem în debutul valului trei al pandemiei, pentru că vedem în fiecare zi o creștere a numărului de cazuri depistate, a numărului de cazuri internate în spitale și a numărului de cazuri cu acces în terapie intensivă, deci clar suntem în derularea acestui val 3, a declarat pentru Digi24 Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
Ea spune că tulpina din Marea Britanie, aparent cea dominantă în acest al treilea val al pandemiei, nu este mai agresivă, ci este mai contagioasă și mai ușor transmisibilă, mai ales la vârstele mai mici și la tineri, comparativ cu tulpina care a circulat inițial. „Din punct de vedere al formelor clinice, există forme severe și cu aceste tulpini, dar nu este neapărat o diferență semnificativă față de ce am întâmpinat anterior”, a punctat Andreea Moldovan.
„Dorim foarte mult să operaționalizăm accesul în terapie intensivă. De exemplu, în prezent există 20 la sută din pacienții din terapie intensivă intubați, restul încă nu sunt intubați sau nu au suport ventilator și atunci acolo este foarte important să avem un management corect al admisiei în terapie intensivă”, a declarat secretarul de stat, întrebată cum ne pregătim de gestionarea acestui al treilea val al pandemiei.
Comentarii articol (0)