Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Gheorghiță: Perspectiva unui nou val COVID în sezonul rece este „cât se poate de clară”. Varianta Delta ar putea deveni dominantăMedicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, avertizează că România s-ar putea confrunta cu un nou val al pandemiei COVID și că varianta Delta, mai contagioasă, ar putea deveni dominantă și la noi în țară. În aceste condiții, spune el, este important ca echipele mobile de vaccinare să ajungă cât mai repede în toate localitățile din țară, a spus el.
„Este important ca într-o perioadă de circa o lună, o lună şi jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte. Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri în sezonul rece este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale SARS-CoV2 are toate caracteristicile să devină variantă dominantă și din acest punct de vedere este important să asigurăm accesul la vaccinare al tuturor oamenilor care își doresc să se vaccineze”, a spus Gheorghiță.
El a precizat că această variantă e cu 50% mai contagioasă decât virusul inițial.
Încă bulversat după criza din Suez, transportul naval primește o lovitură puternică din China: Cumpărați de acum cadourile de CrăciunProblemele din industria de transport maritim de containere sunt departe de a se rezolva în curând, ceea ce ar putea duce la blocaje în perioada premergătoare Crăciunului, avertizează experții din industrie. După blocajele cauzate de criza din Canalul Suez, o altă problemă a apărut acum: controalele și măsurile restrictive din provincia Guangdong din sudul Chinei au dus la o aglomerare fără precedent în porturile regiunii.
Așadar, transporturile au fost blocate și întârziate, ceea ce a accentuat tensiunile deja existente la nivelul lanțurilor globale de aprovizionare. Rezolvarea problemei ar lua câteva luni.
Problemele din Guangdong sunt cele mai recente care au dus la șocurile trăite de industria de transport de marfă în acest an. Firmele de transport maritim s-au luptat să facă față fluctuațiilor puternice ale cererii declanșate de pandemie, precum și consecințelor din blocajul recent din Canalul Suez.
UE a efectuat cea mai mare emisiune de obligațiuni din istoria sa, pentru a finanța redresarea post-CovidPrima emisiune din datoria mutuală a Uniunii Europene pentru finanțarea Next Generation EU a fost subscrisă de peste 10 ori de către investitori. Comisia Europeană a atras 20 de miliarde de euro prin obligațiuni cu termen la zece ani, până pe 4 iulie 2031, pentru a finanța recuperarea Europei de pe urma crizei provocate de coronavirus și a consecințelor sale.
Tranzacția NextGenerationEU este cea mai mare emisiune de obligațiuni din Europa, cea mai mare tranzacție instituțională făcută într-o singură tranșă și cea mai mare sumă pe care UE a strâns-o într-o singură tranzacție.
La obligațiuni de circa 10 miliarde de euro, Comisia Europeană a primit cereri de 107 miliarde de euro. UE ar urma să mai lanseze alte două emisiuni similare, până la finele lunii iulie, iar sumele strânse, 30-40 de miliarde de euro ar urma să fie transferate rapid către statele membre ca prefinanțare pentru planuri de redresare și reziliență.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)