ACCES GRATUIT
Revista presei
200 de milioane de cazuri de coronavirus la nivel mondial. Dacă ar fi o națiune, bolnavii de COVID ar forma a opta populație a lumii
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
200 de milioane de cazuri de coronavirus la nivel mondial. Dacă ar fi o națiune, bolnavii de COVID ar forma a opta populație a lumiiNumărul cazurilor de coronavirus a depăşit 200 de milioane la nivel mondial, potrivit datelor centalizate de Reuters și preluate de Mediafax. Dacă bolnavii de COVID ar forma o națiune, ar fi a opta populație a lumii, iar viteza de răspândire a virusului crește.
Cel puţin 2,6% din populaţia lumii a fost infectată cu SARS-CoV-2, însă procentul real este probabil mai mare, din cauza numărului limitat de teste din multe locuri. Dacă numărul persoanelor infectate ar fi o ţară, ar fi al optulea cel mai populat stat din lume, după Nigeria, potrivit analizei Reuters.
A fost nevoie de peste un an pentru ca numărul cazurilor de COVID-19 să ajungă la 100 de milioane, în timp ce următoarele 100 de milioane au fost raportate în puţin peste şase luni, potrivit analizei. Pandemia a dus la decesul a 4,4 milioane de oameni.
Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 creşte în cel puţin 83 din 240 de ţări.
Valeriu Gheorghiță: 90% din infectările COVID testate genetic săptămâna trecută au fost cu varianta DeltaCazurile de infectări cu noul coronavirus sunt în creștere și
"nu avem motiv să credem că lucrurile se vor liniști", a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, miercuri, la Digi24. El a precizat că peste 89% din secvențierile făcute săptămâna trecută arată că sunt infecții cu varianta Delta a coronavirusului. Dr. Gheorghiță mai spune că în acest moment nu este cazul să se discute despre vaccinarea obligatorie.
"Din păcate vedem o creștere a numărului de cazuri în aceste săptămâni și situația care se prefigurează pentru următoarea perioadă nu este una bună, mai ales că varianta Delta are tendința de a deveni dominantă pe teritoriul României. Practic, în săptămâna 30 (26 iulie - 1 august, n.r.), din numărul total al testelor de secvențiere efectuate, peste 89% au ieșit pozitive pentru varianta Delta. Or, când vorbim de o pondere atât de mare a cazurilor generată de varianta Delta, acest lucru este - aș putea spune - cât se poate de important și cred că trebuie să ținem cont în primul rând de datele științifice", a declarat Valeriu Gheorghiță, miercuri, la Digi24.
El a spus că vaccinul rămâne cea mai eficientă metodă de protejare împotriva coronavirusului.
"Indiferent de schema de vaccinare de care vorbim, eficiența se păstrează la fel, peste 90% pentru prevenirea riscului de spitalizare, pentru prevenirea riscului de deces și a formelor grave de îmbolnăvire".
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)