Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Reuters: Riscul spitalizării din cauza Omicron, cu 80% mai mic decât în cazul variantei Delta, arată un studiu din Africa de SudUn studiu din Africa de Sud arată că numărul spitalizărilor și al cazurilor grave la persoanele infectate cu varianta Omicron este mai mic decât în cazul variantei Delta, deși autorii precizează că acest lucru s-ar datora, probabil, imunității ridicate a populației.
Întrebările despre virulența variantei Omicron se află în centrul dezbaterii științifice și politice în multe țări, în timp ce guvernele încearcă să oprească răspândirea variantei, iar cercetătorii se grăbesc să o înțeleagă, scrie Reuters.
Noul studiu, care nu a fost revizuit încă de comunitatea științifică, a încercat să evalueze severitatea bolii prin compararea datelor despre infecțiile cu Omicron din octombrie și noiembrie cu datele despre infecțiile cu Delta din aprilie până în noiembrie, în Africa de Sud.
Comisia Europeană anunță un nou test PCR care detectează Omicron fără a fi nevoie de secvențiere. Toate laboratoarele îl pot comandaUn nou test PCR care detectează varianta Omicron fără a fi nevoie de secvențiere a fost realizat de Centrul comun de cercetare al Comisiei Europene (JRC), iar laboratoarele îl pot comanda, anunță un comunicat de presă de miercuri al Executivului european.
JRC a confirmat validitatea metodei de detectare specifice Omicron pe care a dezvoltat-o. Toate laboratoarele care efectuează teste PCR ar putea folosi această nouă metodă pentru a detecta și identifica Omicron fără a fi nevoie de o secvențiere costisitoare și consumatoare de timp.
Avertisment OMS: Infectările cu varianta Omicron au crescut de 4 ori în numai o săptămână la nivel globalLaboratoarele genomice globale au detectat în ultima săptămână aproape 14.000 de infectări cu noua varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV2, de 4 ori mai mult decât cele aproximativ 3.500 de cazuri depistate în cele şapte zile anterioare, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Conform studiilor realizate de reţeaua mondială de laboratoare GISAID, care colaborează cu OMS, procentul detectării variantei Omicron în secvenţierile lor a crescut de la 0,1 % în urmă cu o săptămână la 1,6 % în prezent, deşi marea majoritate a cazurilor (96%) continuă să fie provocate de varianta Delta, dominantă în anul 2021.
Pe de altă parte, doar o mică parte din cazurile de COVID-19 (aproximativ 1 la 40, potrivit datelor OMS) se analizează în laborator, astfel încât aceste date au o valoare pur statistică, relatează EFE, citată de Agerpres.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)