Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Raed Arafat spune că nu vom avea un nou lockdown. „Poate că o să fie permisii pentru unii, ca să nu ajungem la restricții pentru toți”Șeful DSU, Raed Arafat, spune că nu se pune problema unui nou lockdown în cel de-al patrulea val al pandemiei COVID-19. El vorbește mai degrabă despre „permisii pentru unii”, adică persoane vaccinate sau testate anti-COVID.
„Am mai spus acest lucru: lockdown cum a fost înainte nu se preconizează, pentru că avem alte mijloace și posibilități”, a spus Arafat într-o conferință de presă, răspunzînd la o întrebare din partea jurnaliștilor.
„Noi nu am avut lockdown total, cum s-a întâmplat în alte țări. Noi am avut poate o situație mai serioasă la începutul pandemiei, dar apoi am mers pe incidențe, pe măsuri mai mult locale sau zonale, nu pe măsuri generale sau naționale, cu mici excepții, și acest lucru cred că va fi din nou abordarea noastră mai departe”, a spus Arafat.
El a spus că hotărârea de Guvern privind starea de alertă, care va fi prelungită, prevede ce se întâmplă în funcție de incidența pe ultimele 14 zile.
Valeriu Gheorghiță: Suntem în valul patru al pandemiei. Varianta Delta este pe cale să devină dominantă în RomâniaPreşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că România se află în valul patru al pandemiei, iar varianta Delta a virusului este pe cale să devină dominantă.
„Este clar că suntem în momentul de faţă pe un trend ascendent din punct de vedere epidemiologic, suntem în valul patru, înregistrăm un număr din ce în ce mai mare de cazuri noi şi ca urmare a faptului că varianta Delta este pe cale să devină dominantă în România”, a spus Gheorghiţă, în cadrul unei conferinţe, potrivit Agerpres.
El a precizat că un motiv important pentru creşterea numărului de cazuri în această perioadă este mobilitatea crescută, interacţiunea crescută între persoane, coroborat cu nerespectarea măsurilor de prevenţie şi din acest motiv nu se aşteaptă ca în perioada următoare situaţia să se stabilizeze.
Economia zonei euro îşi revine după criza COVID. Principalul motor de creştere este sectorul cel mai grav afectat de pandemie
Economia zonei euro își revine după criza provocată de pandemia COVID. Ce s-a schimbat este faptul că serviciile, mai ales turismul, hotelurile şi restaurantele, paralizate în primele etape ale pandemiei, tind să devină motorul principal de creştere.
În schimb industria, afectată de diferite penurii şi perturbări în lanţurile de aprovizionare, are motoarele reduse. Evoluţia economică este încurajatoare, însă dă şi de gândit. Penuriile şi problemele de pe lanţurile de aprovizionare nu sunt ceva nou şi nimeni nu ştie când vor înceta. Pe de altă parte, Spania, o economie dependentă puternic de turism, dansează şi petrece pe un vulcan de COVID, scrie Bloomberg, citată de Mediafax.
Indicele anticipativ PMI compozit pentru zona euro al IHS Markit a atins un minim pe două luni de 59,5 în august, faţă de 60,2 în iulie, situându-se însă în continuare peste nivelul de 50 ce separă creşterea de declin, scrie CNBC. Indicele este realizat pe baza unor chestionare trimise directorilor de achiziţii din companii.
Comentarii articol (0)