ACCES GRATUIT
Revista presei
Euro a depășit pragul psihologic de 4,9 lei. Dan Suciu: Veniturile populației nu vor fi afectate semnificativ
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Euro a depășit pragul psihologic de 4,9 lei. Dan Suciu: Veniturile populației nu vor fi afectate semnificativEuro a trecut marți de pragul psihologic de 4,90 lei. La cursul oficial, moneda europeană a atins un nou maxim istoric, cotația de referință fiind de 4.9156 lei, în creștere cu 0,38%. Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a explicat la Digi24 că evoluția din ultima perioadă vine și pe fondul întăririi valutelor, însă spune că veniturile populației nu vor fi afectate semnificativ.
„Am avut în ultima perioadă o creștere regională a tuturor valutelor din regiune. Vin pe fondul întăririi dolarului, care e la un nivel ridicat, cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani față de euro. În ceea ce privește leul, am avut azi-noapte, de exemplu o creștere semnificativă a cursului pe interbancar, semn că nerezidenții sunt cei care operează aceste tranzacții, cei care operează din afara țării. E o situație mai greu de gestionat pentru BNR, pentru că nu suntem activi pe piață în acel moment”, a spus Dan Suciu.
„Aceste creșteri venite noaptea, cu un caracter evident speculativ, dar nu foarte accentuat, riscă să continue. Avem un curs flexibil pe care încercăm să nu-l ducem la o flexibilitate majoră, avem o tensiune în societate, presiuni pe piețele externe care duc la aceste evoluții”, a adăgat el.
Suciu spune însă că nu este vorba de o creștere care să-i afecteze semnificativ pe oameni.
Ce se întâmplă cu cei care vor să schimbe centrul de vaccinare la care s-au înscris deja pe lista de așteptareRomânii care s-au înscris pe listele de așteptare pentru vaccinul împotriva COVID-19, dar vor să se imunizeze la alt centru, unde se administrează un alt vaccin, își pierd locul și sunt înscriși la noul centru după ultima persoană aflată deja pe listă. La fel se întâmplă și cu cei care își anulează rezervarea și se înscriu din nou pe listele de așteptare, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID.
„Din data de 25 martie, cu suportul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale se poate vizualiza tipul de vaccin pe fiecare centru de vaccinare astfel încât la acest moment este activă harta centrelor pe tipuri de vaccin şi este disponibilă pe platforma de programare. Harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile şi, de asemenea, numărul persoanelor care se află înscrise pe lista de aşteptare. Harta este interactivă, fiecare utilizator poate filtra afişarea centrelor pe judeţe sau pe numărul de locuri disponibile. De asemenea, sunt afişate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de aşteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri”, a spus Valeriu Gheorghiţă.
„Prioritatea de notificare a persoanelor pe lista de așteeptare se alocă astfel: 75% dintre locurile disponibile se alocă populației cu grad ridicat de risc, 25% din locurile disponibile se alocă celor care desfășoară activități esențiale”, iar dacă mai sunt locuri disponibile, acestea sunt alocate celor care fac parte din etapa a treia.
Pentru cei din etapa a treia,
„în momentul de față, platforma respectă în totalitate ordinea de pe lista de așteptare”, a spus Gheorghiță.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)