Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Restaurantele ar putea rămâne deschise permanent, indiferent de rata de incidență, cu o condiție„Locul în față” la concerte, la restaurant, la hotel etc. va aparține vaccinaților, a admis luni seara premierul Florin Cîțu, precizând că această propunere vine nu din partea guvernului, ci din partea industriei.
„Industria spune că sunt gata să deschidă pentru cei care se vaccinează. Eu vreau să mă asigur că toți românii au acces la vaccin și nu există discriminare. Dacă ai avut acces la vaccin și n-ai vrut să te vaccinezi..., o să fie complicat”, a spus premierul făcând un gest ce sugerează că e o decizie pe care fiecare și-o asumă.
Astfel, restaurantele care își vaccinează întreg personalul ar putea rămâne deschise, indiferent de rata de incidență din localitatea în care se află, a declarat, luni seara, la Digi24, premierul Florin Cîțu. El a precizat că este o posibilitate aflată încă în discuție și că propunerea vine dinspre industria HoReCa.
„Trebuie să vedem partea asta de după pandemie și am avut discuții cu restaurantele, pentru că au fost lovite cel mai mult în perioada asta de pandemie, din păcate. Pentru restaurante am propus și discutăm - nu este o decizie luată, dar discutăm - ca dacă își vaccinează tot personalul, și hotelierii și așa mai departe, să fie deschiși tot timpul, să nu mai fie legați de rata de incidență. Deci, poate să fie deschis, poate cu 50 la sută din capacitate, dar să nu mai fie legați de rata de incidență - crește, scade rata de incidență, să-i închidem. Să nu mai fie (închis), dacă are tot personalul în acea unitate vaccinat”, a detaliat Florin Cîțu.
Anul 2020, printre cei mai călduroși trei ani din istoria înregistrărilor meteorologiceAnul 2020 a fost unul dintre cei mai călduroși de la debutul înregistrărilor meteorologice, în pofida pandemiei, a anunţat luni o agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), informează DPA, potrivit Agerpres.
Pandemia a afectat economiile şi a redus pe termen scurt emisiile de carbon, însă concentraţiile atmosferice de gaze cu efect de seră au continuat să crească, a indicat Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) în raportul său asupra climei din 2020.
În concordanţă cu prognozele OMM din decembrie, 2020 s-a numărat printre cei mai călduroşi trei ani înregistraţi vreodată.
Cei mai călduroși trei ani: Dacă această tendinţă va continua, concentraţiile medii globale de CO
2 ar putea să crească în acest an la 414 părţi pe milion (ppm) sau mai mult, uşor peste valoarea de 410 ppm înregistrată în 2019. Valoarea de 410 ppm este cu 148% peste nivelurile preindustriale, din perioada cuprinsă între anii 1850 şi 1900.
De atunci, 2016 a fost cel mai „fierbinte” an, în timp ce nivelurile din 2019 şi 2020 au fost atât de apropiate încât a fost imposibil de estimat care a fost mai călduros, potrivit purtătorului de cuvânt al OMM.
Creşterea concentraţiei de metan - cu 260% mai mult - reprezintă, de asemenea, un motiv de îngrijorare. Totodată, concentraţia de protoxid de azot a crescut cu 123%.
Prăbușire neașteptată a Bitcoin, din cauza unui zvon: a scăzut cu 14% în mai puțin de o orăPrăbușire neașteptată a cotației Bitcoin, după o săptămână de creștere susținută. Moneda virtuală a scăzut cu aproape 14% în mai puțin de o oră, sâmbătă, de la 59.000 de dolari la 51.000 de dolari, dar între timp a recuperat această pierdere, relatează CNN.
Aceleași scăderi temporare au fost înregistrate și de alte criptomonede populare, ca ethereum și Dogecoin.
Este încă o dovadă a volatilității pieței monedelor digitale. Scăderea abruptă din acest weekend pare să fi fost cauzată de un zvon neconfirmat apărut pe Twitter că Trezoreria Statelor Unite plănuiește să combată spălarea banilor prin intermediul criptomonedelor. Trezoreria nu a făcut niciun comentariu pe această temă la solicitarea CNN.
Săptămâna trecută, entuziasmul pentru monedele digitale a atins un nou vârf, după ce platforma de tranzacționare Coinbase s-a listat pe bursă la o valoare de 86 de miliarde de dolari, iar Dogecoin, un activ digital care a fost creat ca o glumă în 2013, a crescut cu 500%.
Comentarii articol (0)