Reguli ce trebuie respectate în sălile de fitness și aerobic
O primă regulă stabilește că, exceptând perioadele de efort fizic intens, toți cei ce se află într-o sală de fitness și aerobic trebuie să poarte masca de protecție în spațiile comune și în sala de antrenament, astfel încât să acopere atât gura, cât și nasul.
Totodată, este recomandată evitarea atingerii feței cu mâinile neigienizate și spălarea regulată a mâinilor, care-i preferabilă purtării mănușilor.
Apoi, administratorii sălilor trebuie să facă triaj observațional la intrare și să nu permită accesul persoanelor care prezintă simptome evidente de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mare de 37,3°C.
Tot la intrare, dar și în interiorul sălii, vor fi plasate și recipientele cu dezinfectanți pentru mâini. Suprafețele și spațiile comune vor fi dezinfectate, iar încăperile aerisite frecvent, cel puțin o dată la patru ore.
Așa cum spuneam mai sus, accesul în sală e permis numai după ce se face triajul observațional și măsurarea temperaturii. De asemenea, nu se poate intra în sala de fitness sau aerobic decât dacă există o programare prealabilă.
Numărul de persoane care se antrenează la un moment dat va fi limitat în funcție de capacitatea sălii, pentru a se menține distanța de siguranță, astfel încât fiecărei persoane să îi revină un spațiu de 7 m2, în cazul exercițiilor pe aparate, și 10 m2, în cazul exercițiilor de tip aerobic.
În plus, aparatele sportive vor fi dezinfectate înainte și după fiecare utilizator. Cei ce au terminat antrenamentul vor intra eșalonat la vestiare, încercând să evite formarea de grupuri mari de persoane și să mențină distanțarea.
Reguli pentru accesul spectatorilor la evenimentele sportive
“Accesul spectatorilor la evenimentele sportive în spații închise sau accesul spectatorilor într-o proporție mai mare de 25% din capacitatea tribunelor în cazul evenimentelor sportive în aer liber se face numai cu titlu excepțional, de eveniment-pilot”, apare în ordinul oficializat joi.
Evenimentele-pilot trebuie să fie stabilite și aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Deci, de principiu, participarea spectatorilor la evenimentele sportive în spații închise sau în număr mai mare decât cel necesar ocupării a 25% din capacitatea tribunelor nu este permisă.
Vor putea participa ca spectatori la evenimente sportive atât la interior, cât și la exterior, dar cu respectarea condițiilor de mai sus, doar cei vaccinați împotriva COVID-19 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau cei care se testează înainte și au rezultat negativ la infecția cu COVID-19.
Ca și în cazul celor care vor să meargă la spectacole sau concerte în aer liber, testele pot fi RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau un test antigen rapid (nu mai vechi de 24 de ore).
Spectatorii sunt obligați să poarte masca de protecție pe toată durata participării la evenimentul sportiv. Accesul în arenă este permis doar cu genți mai mici sau egale cu o foaie de hârtie A4 și nu se permite accesul cu mâncare sau băutură.
Totodată, accesul în incintă nu va fi permis persoanelor care prezintă febră, tuse, dureri în gât, dificultate în respirație.
Organizatorul evenimentului sportiv are obligația de a marca spațiile unde spectatorii se pot așeza, astfel încât să se poată respecta o distanță minimă de 1,5 metri între oricare două persoane. În cazul tribunelor, pe fiecare rând, un scaun ocupat trebuie să fie urmat de trei scaune libere.
Comentarii articol (0)