Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Specialiștii anunță un „baby boom” în România. Numărul nou-născuților ar putea trece de 200.000 în acest anRestricțiile din perioada pandemiei au dus la o creștere semnificativă a numărului de femei însărcinate. Estimările indică un adevărat ,,baby boom’’ în România, în următoarele luni. Numărul copiilor nou-născuți ar putea trece în acest an de 200.000, cu un vârf de nașteri în perioada iulie-august 2021.
În luna martie 2021, numărul nou-născuților a fost mai mare cu 1.749 față de aceași lună din 2020, iar perspectivele indică un adevărat ,,baby boom’’ în următoarele luni, potrivit unei analize citate de Mediafax.
Potrivit celor mai noi date de la Institutul Național de Statistică, în luna martie 2021 s-a înregistrat naşterea a 13.606 copii, cu 1.790 mai mulţi copii decât în luna februarie 2021.
Medicii spun că asistăm la un fenomen în creștere, stimulat de condițiile speciale din pandemie.
România a lansat rețeaua-pilot de diplomație climatică. Aurescu: Schimbările climatice riscă să submineze stabilitatea globalăMarți a fost lansată rețeaua-pilot de diplomație climatică/verde a României, eveniment găzduit de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Potrivit unui comunicat MAE, rețeaua, din care fac 18 misiuni diplomatice ale României, se lansează în contextul în care efectele schimbărilor climatice devin din ce în ce mai acute. Ministrul Bogdan Aurescu a enunțat care sunt obiectivele ei.
La lansarea rețelei de diplomație climatică au participat ministrul Mediului, Tánczos Barna, consilierul de stat pentru climă și sustenabilitate în cadrul Administrației Prezidențiale, Alexandra-Maria Bocșe, precum și mai mulți reprezentanți ai misiunilor străine acreditate la București și ai ambasadelor României parte a rețelei-pilot. Ceremonia a fost moderată de secretarul de stat Cornel Feruță.
Ministrul Bogdan Aurescu a declarat că lansarea rețelei-pilot de diplomație climatică, din care fac parte până în prezent 18 misiuni ale României, care au arătat, până la acest moment, cea mai mare implicare pe acest dosar de prioritate maximă (Reprezentanța permanentă a României la Bruxelles UE, Delegația României la Bruxelles NATO, Misiunile Permanente de la New York și de la Geneva, ambasadele României la Nairobi, Kuwait, Londra, Copenhaga, Roma, Berna, Stockholm, Haga, Viena, Paris, Varșovia, Oslo, Islamabad, Washington), reprezintă o premieră pentru diplomația română și are loc în contextul în care efectele schimbărilor climatice devin din ce în ce mai acute și sunt un multiplicator al amenințărilor, putând submina stabilitatea și securitatea globală, prin impactul asupra securității umane. În acest context, ministrul român a subliniat rolul sine qua non al cooperării multilaterale ca soluție pragmatică în dosarul schimbărilor climatice, potrivit comunicatului.
Ursula von der Leyen: Decizia de a vaccina anti-Covid copiii trebuie să fie luată de specialiști, nu de politicieniPreședinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat marți, într-o conferință de presă susținută după summitul liderilor UE, că oamenii de știință, nu politicienii, sunt cei care ar trebui să stabilească dacă este necesar să fie vaccinați copiii și adolescenții împotriva Covid-19, relatează Politico. Recent, șeful OMS preciza că imunizarea copiilor în țările bogate, în timp ce lucrătorii din sistemele sanitare ale statelor sărace sunt încă nevaccinați, reprezintă
"o catastrofă morală".
Ursula von der Leyen a fost întrebată în conferința de presă susținută la finalul summitului liderilor europeni ce părere are despre dezbaterile privind necesitatea vaccinării copiilor în Europa, în contextul în care dozele de vaccin sunt limitate la nivel global. Recent, șeful OMS a precizat că țările bogate ar trebui să vină în ajutorul statelor sărace în ceea ce privește resursele pentru vaccinarea anti-Covid.
„Avem nevoie de părerea oamenilor de știință cu privire la pe cine vaccinăm, cum ne vaccinăm și în ce ordine”, a spus von der Leyen.
„Nu este o decizie politică, este clar o decizie științifică, bazată pe studii”, a mai precizat președinta Comisiei Europene.
Comentarii articol (0)