Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Florin Cîțu: Rata de vaccinare în București a ajuns la 42%. „Până la 1 august sperăm să avem 50-60% din populația României vaccinată”Rata de vaccinare anti-COVID în București a ajuns la 42%, a declarat premierul Florin Cîțu. Șeful guvernului a adăugat că speră ca până la 1 august, cel puțin 50% din populația României să fie vaccinată, moment în care se vor putea lua noi măsuri de relaxare.
„După 1 august, putem să vorbim de alte relaxări. Până la 1 august, sperăm să avem 50-60% dn populație vaccinată”, a declarat Florin Cîțu în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”.
Premierul a declarat că există o „competiție” în ceea ce privește rata de vaccinare între București și Cluj.
„Acum avem datele. Bucureștiul e pe primul loc. E peste Cluj. Bucureștiul este 42% (rata de vaccinare) și la Cluj e 39%”, a spus Florin Cîțu.
În ceea ce privește festivalurile de muzică, șeful guvernului a spus că
„toți am vrea să avem festival de 60.000 de persoane, dar nu prea văd prin Europa să se facă altfel decât la noi”.
Studiu: Județele cu cel mai curat aer din RomâniaLitoralul este zona cu cel mai curat aer de la noi din țară. O spun specialiștii unei companii care se ocupă de monitorizarea calității aerului. Potrivit experților, în Constanța și Tulcea sunt cu 30% mai puține particule nocive în aer decât în restul țării.
O analiză a companiei Airly privind calitatea aerului din România arată că Tulcea și Constanța înregistrează cea mai bună calitate a aerului.
Compania care se ocupă de monitorizarea calității aerului a analizat regiunile din România cu privire la poluarea aerului și concluziile arată că regiunile de coastă, respectiv Constanța și Tulcea, sunt locuri în care calitatea aerului este cea mai bună.
În medie, concentrațiile de PM (particulele în suspensie - n.r.) în cele două județe sunt cu 30% mai mici decât în restul țării.
„Interesant este faptul că, în lunile de iarnă, poluarea aerului în Constanța și Tulcea este de obicei de trei ori mai mică decât în restul țării. Datele analizate privind calitatea aerului sunt valoroase pentru persoanele care se confruntă cu boli ale sistemului cardiovascular și respirator, inclusiv pentru cei care suferă de astm – mersul la mare poate reduce afecțiunile și factorii de risc pentru sănătate”, se arată în analiza citată de Mediafax.
Bloomberg: Economia globală se confruntă cu o criză de „de toate”Efectele economice ale pandemiei de coronavirus continuă să se resimtă la nivel global – după ce acum un an consumatorii erau cei care cumpărau de panică, acum, companiile încearcă să își facă stocuri, în cadrul unei penurii generale de „de toate”, relatează Bloomberg.
De la producători de saltele, la cei de autovehicule, sau la cei de folie de aluminiu, toți încearcă să cumpere cât mai multe materiale pentru a rezista la viteza cu care cererea de bunuri revine în 2021.
Această frenezie, acompaniată de lipsuri, blocaje de transport și cele mai mari creșteri de prețuri din ultimii ani ridică îngrijorări cu privire o posibilă creștere puternică a inflației, alimentată de o economie globală supraîncălzită.
Cupru, minereuri de fier sau oțel. Porumb, cafea, grâu, sau boabe de soia. Cherestea, semiconductori, plastic sau carton pentru împachetări. În acest moment, pare că economie globală duce lipsă de de toate.
Comentarii articol (0)