Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Bitcoin încheie cea mai slabă lună din ultimii zece aniPrețurile Bitcoin au scăzut vineri cu 8%, marcând o reducere cu 36% în luna mai, aceasta fiind cea mai slabă performanță lunară a criptomonedei din septembrie 2011, scrie CNN, citat de Mediafax.
Un torent constant de vești proaste a trimis bitcoin în vrie, de la maximul istoric de peste 64.000 de dolari atins în aprilie.
Una din cauzele căderii criptomonedei sunt anunțurile CEO-ului Tesla, Elon Musk, care aa anunțat recent producătorul de mașini electrice nu va mai accepta bitcoin ca plată pentru vehiculele sale din cauza îngrijorărilor cu privire la impactul asupra mediului al mineritului bitcoin.
De atunci, Musk și-a înmuiat puțin poziția, fiind de acord să se întâlnească cu șefii mai multor companii ce minează bitcoin din America de Nord pentru a vorbi despre problemele legate de consumul de energie.
De asemenea, China și-a intensificat presiunile împotriva activelor digitale, iar Trezoreria Statelor Unite a dezvăluit noi planuri de impozitare a bitcoin, în timp ce Rezerva Federală a sugerat posibilitatea apariției unui dolar digital.
Pandemia se va încheia atunci când 70% din populaţia globului va fi vaccinată. Director OMS: "Timpul joacă împotriva noastră"Pandemia de COVID-19 nu se va încheia decât după vaccinarea a cel puţin 70% din populaţia globului, a declarat vineri directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge. El se declară îngrijorat de contagiozitatea mult mai puternică observată în cazul noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, dar și de ritmul lent al vaccinării, scrie Agerpres, preluând AFP.
"Pandemia se va termina atunci când vom atinge o acoperire vaccinală minimală de 70%", a declarat Hans Kluge într-un interviu. El spune că vacinarea este "încă prea lentă", inclusiv în Europa, unde contagiozitatea noilor variante virale reprezintă o sursă de îngrijorare.
"Ştim, de exemplu, că varianta B.1.617 (varianta indiană) este mai contagioasă decât varianta B.117 (varianta britanică), care era deja mai contagioasă la rândul ei decât tulpina precedentă", a mai spus directorul pentru Europa al OMS, subliniind că vaccinurile funcţionează totuşi, în prezent, împotriva mutaţiilor detectate ale noului coronavirus.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)