Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Cea mai mare frică pe care o au acum companiile din România. Managerii îngheață angajările până în toamnăFirmele din România nu se grăbesc să facă noi angajări până la toamnă, de teama valului patru al pandemiei de coronavirus. Un sondaj realizat în la finalul lunii mai arată că 57% dintre managerii chestionați afirmă că vor relua angajările la toamnă, iar 32%, abia în 2022. Este vorba de o prudență din partea companiilor, a explicat la Digi24 Raluca Pârvu, specialist în resurse umane. Ea a adăugat că abia din 2022 se va putea vorbi de majorări salariale.
Deși relaxarea restricțiilor a adus speranță în sectorul economic, piața muncii nu se va deschide în perioada următoare, deoarece firmele așteaptă ca veștile bune privind pandemia să se confirme.
57% dintre managerii chestionați afirmă că vor relua angajările la toamnă, iar 32%, abia în 2022. Doar 9% spun că vor face angajări în următoarele 3-5 luni, arată un barometru realizat de compania de consultanță Frames. Barometrul a fost realizat la finalul lunii mai, pe un eşantion de 300 de firme din diverse domenii de activitate, la care au răspuns 1.736 de persoane.
Isărescu: Trebuie identificat momentul oportun în care se vor elimina, treptat, măsurile de spriijinÎn timp ce economia globală pare să se redreseze, provocările viitoare sunt iminente, una dintre cele mai importante fiind identificarea momentului oportun pentru eliminarea treptată a setului actual de măsuri de sprijin, a afirmat vineri Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale Române.
„În contextul ultimului an şi al manifestării pandemiei de COVID-19, nevoia de adaptare rapidă şi continuă a fost mult mai accentuată. În acest sens, anul curent ar putea fi cel care marchează schimbarea către o creştere incluzivă şi sustenabilă, tranziţia către o economie verde, digitalizarea şi inovaţia fiind în centrul redresării economice. De menţionat este faptul că atât la nivel european, cât şi global, băncile centrale şi autorităţile de supraveghere din întreaga lume cooperează pentru adresarea provocărilor pe termen lung, printre cele mai actuale teme fiind integrarea riscurilor climatice în activităţile lor, în concordanţă cu mandatele lor”, a afirmat Isărescu, potrivit Agerpres.
Acord „istoric” în G7 pentru un impozit global de minimum 15% pentru marile corporațiiG 7, grupul celor mai bogate țări ale planetei, a ajuns sâmbătă la un acord pentru un impozit global minim de cel puțin 15%, relatează Reuters. Reforma ar urma să limiteze capacitatea marilor corporații de a-și muta profiturile în paradisuri fiscale pentru a scăpa de taxe.
Este o decizie „istorică”, potrivit ministrului britanic de Finanțe, Rishi Sunak, citat de BBC.
„Vom asigura o coordonare adecvată între aplicarea noilor reguli fiscale internaționale și eliminarea tuturor impozitelor pe servicii digitale și a altor măsuri similare relevante pentru toate companiile”, au anunțat miniștrii de finanțe din G7, grup care include SUA, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Japonia, Italia.
Giganții din domeniul tehnologiei, precum Amazon și Google, ar putea fi printre companiile afectate de această măsură, care ar putea aduce miliarde de dolari în taxe către guverne, pentru a achita datoriile făcue în timpul crizei COVID.
Acordul celor 7 va determina presiuni asupra altor țări să urmeze exemplul, inclusiv la o reuniune a G20, care va avea loc luna viitoare.
Comentarii articol (0)