ACCES GRATUIT
Revista presei
Valeriu Gheorghiță: 44% din populație este imunizată la Covid-19. Unde sunt cele mai mari rate de imunizare
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Valeriu Gheorghiță: “44% din populație este imunizată la Covid-19”. Unde sunt cele mai mari rate de imunizareŞeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că, la nivel naţional, potrivit celei mai recente estimări, rata de imunitate colectivă dobândită prin boală şi vaccinare este de 44%, iar în judeţele Cluj şi Ilfov şi în municipiul Bucureşti de peste 60%.
"Am finalizat, alături de colegii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, estimarea ponderii populaţionale cu un grad de protecţie faţă de boala COVID obţinut prin vaccinare şi trecere prin boală. (...) Au fost efectuate două estimări: una la nivel judeţean şi una la nivel de unitate administrativ-teritorială. Pentru estimarea la nivel naţional şi nivel judeţean s-a folosit ca bază de calcul populaţia rezidentă în România la data de 1 ianuarie 2020, adică 19,3 milioane de persoane.Ca atare, la nivel naţional, ponderea populaţională cu un grad de protecţie faţă de boala COVID-19, cumulat cu trecerea prin boală şi vaccinare, este estimat la circa 44%", a precizat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.
BNR: În continuare sunt incertitudini mari privind absorbția fondurilor europene prin PNRRIncertitudini mari continuă să fie asociate gradului de absorbție a fondurilor europene alocate României prin PNRR, precum și a celor alocate în noul Cadru financiar multianual 2021-2027, au susținut mai mulți membri ai CA al BNR.
“Incertitudini mari continuă să fie asociate gradului de absorbție a fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, precum și a celor aferente noului Cadru financiar multianual 2021-2027, au susținut mai mulți membri ai Consiliului, evocând amânarea finalizării și, implicit, a aprobării de către CE a Planului național de redresare și reziliență, precum și capacitatea instituțională și istoricul realizărilor în domeniu ale României”, arată minuta ședinței de politică monetară a Consiliului de administrație al BNR din 7 iulie, publicată marți.
Conform documentului, o sursă de incertitudini și riscuri rămâne și conduita politicii fiscale,
“date fiind necunoscutele privind amploarea, viteza și instrumentele consolidării bugetare prezumate a se realiza gradual pe termen mediu – proces esențial pentru necesara corecție a dezechilibrului extern și cu implicații favorabile asupra primei de risc suveran și a costurilor de finanțare, au subliniat mai mulți membri ai Consiliului”.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)