Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
AFP: Jumătate din populația UE este imunizată împotriva Covid-19. România, penultimul loc în topul țărilor vaccinateJumătate din populaţia Uniunii Europene este de acum vaccinată cu schemă completă împotriva COVID-19, potrivit unei numărători realizate de jurnaliştii de la AFP, în baza informaţiilor obţinute din surse oficiale, marţi, la ora 11:00 GMT.
În total, 223,8 milioane de persoane din UE au primit ambele doze ale unor vaccinuri anti-COVID-19, o singură doză de vaccin după ce s-au vindecat de această boală sau un vaccin administrat într-o singură doză.
Dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, 13 au depăşit deja pragul de 50% de persoane vaccinate cu schemă completă, după modelul celor mai populate patru state din blocul european: Spania (58%), Italia (54%), Franţa (53%) şi Germania (52%).
Ţările din UE cu cele mai mari procente de populaţie complet vaccinată sunt Malta (74%), Belgia (59%) şi Spania (58%). La polul opus se situează, la mare distanţă, Bulgaria (14%) şi România (25%).
Criza semiconductorilor va continua. Unul dintre cei mai mari producători spune că stocurile de cipuri sunt la cel mai scăzut nivelProducătorul german de semiconductori Infineon a anunţat marţi că stocurile sunt la cel mai scăzut nivel din istorie, estimând că deficitul global de aprovizionare cu cipuri se va prelungi până în 2022, relatează AFP.
"Stocurile sunt la cel mai scăzut nivel, cipurile noastre ajung direct din producţie la utilizatorii finali", a declarat directorul general de la Infineon, Reinhard Ploss.
Grupul german Infineon se numără printre cei mai mari producători mondiali de semiconductori, un sector afectat de un dezechilibru inedit între o cerere la cel mai ridicat nivel şi o ofertă insuficientă, în special ca urmare a perturbărilor provocate de criza Covid-19.
România, printre țările cu cea mai mare creştere a preţurilor producţiei industriale din UE, în iuniePreţurile produselor care ies pe porţile fabricilor au crescut cu 1,4% în zona euro şi în Uniunea Europeană în iunie, comparativ cu luna precedentă, iar Danemarca, Estonia, Letonia şi România au raportat cel mai semnificativ avans în rândul celor 27 de state membre UE, arată datele publicate marţi de Eurostat.
Potrivit Oficiul European de Statistică, în luna mai preţurile producţiei industriale au crescut cu 1,3% în zona euro şi cu 1,4% în Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă.
Cele mai mari creşteri din UE ale preţurilor producţiei industriale în iunie, comparativ cu luna precedentă, au fost în Danemarca (5,1%), Estonia (4,6%), Letonia (3,1%) şi România (2,6%), singura scădere fiind în Irlanda (minus 0,3%).
Conform datelor Eurostat, preţurile producţiei industriale au crescut cu 10,2% în zona euro şi cu 10,3% în UE în iunie, comparativ cu perioada similară din 2020.
Comentarii articol (0)