Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Planul european de luptă împotriva cancerului: Comisia Europeană reduce substanțele cancerigene din alimenteComisia Europeană a stabilit miercuri, 11 august, noi niveluri maxime pentru cadmiu și plumb într-o gamă largă de produse alimentare, cu scopul de a reduce și mai mult prezența contaminanților cancerigeni în alimente și pentru a face alimentele sănătoase mai accesibile, potrivit unui comunicat al instituției.
Aceste măsuri au scopul de a reduce și mai mult prezența contaminanților cancerigeni în alimente și de a face alimentele sănătoase mai accesibile. Acesta este rezultatul angajamentelor asumate în cadrul Planului european de luptă împotriva cancerului. Măsurile se vor aplica de la 30 august în ceea ce privește nivelul maxim de plumb, respectiv de la 31 august în ceea ce privește cadmiul, potrivit sursei citate.
„Știm că alimentația nesănătoasă sporește riscul de cancer. Decizia de astăzi urmărește să pună consumatorii în prim-plan, făcând ca alimentele noastre să fie mai sigure și mai sănătoase, așa cum ne-am angajat în contextul Planului european de luptă împotriva cancerului. Facem, de asemenea, un pas înainte în întărirea, în cadrul lanțului alimentar al UE, a normelor UE, care sunt deja la un nivel ridicat și de calibru mondial, și furnizăm alimente mai sigure, mai sănătoase și mai durabile pentru cetățenii noștri”, a precizat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.
Țările care riscă să dispară de pe harta lumii cer măsuri imediate. Insulele Maldive sunt cel mai amenințate de criza climaticăȚările cele mai vulnerabile la schimbările climatice avertizează că sunt "pe cale de dispariție" dacă nu se iau măsuri imediate. Aproape 50 de state sunt în această situație. Cel mai disperat semnal de alarmă vine din Maldive, unde impactul crizei climatice este descris ca "absolut catastrofal".
"Plătim cu viața noastră pentru emisiile de dioxid de carbon ale altora", a declarat Mohamed Nasheed, fost președinte al Maldive, mesajul său fiind exprimat în numele celor aproape 50 de țări vulnerabile la schimbările climatice.
Reacția vine în urma publicării celui mai amplu raport din istorie referitor la schimbările climatice, catalogat drept "Cod roșu pentru umanitate". Potrivit experţilor ONU în domeniul climei, ultimii cinci ani au fost cei mai calzi din ultimii 170, iar omenirea va asista în curând la
"evenimente meteo extreme fără precedent în istorie".
Rata anuală a inflației a urcat la 5% în luna iulie. Graficul INS care arată cât au crescut prețurile în ultimele 12 luniRata anuală a inflaţiei în luna iulie 2021 comparativ cu luna iulie 2020 este 5,0%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 7,64%, serviciile cu 2,74% iar mărfurile alimentare cu 2,33%.
Rata anuală a inflaţiei a urcat la 4,95% în luna iulie 2021, de la 3,9% în iunie.
Preţurile de consum în luna iulie 2021 comparativ cu luna iunie 2021 au crescut cu 1%, iar de la începutul anului (iulie 2021 comparativ cu decembrie 2020) majorarea preţurilor a fost de 4,4%.
Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (august 2020 - iulie 2021) faţă de precedentele 12 luni (august 2019 - iulie 2020) este 3,1%.
Comentarii articol (0)