Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Peste 65.000 de firme noi au fost înființate de la începutul anului. Ce deosebește Bucureștiul de regiunile de Nord-Vest și Nord-EstPeste 65.000 de firme, mai exact 65.458, au fost înfiinţate în primele şapte luni ale anului, 4.545 au intrat în insolvenţă, iar 26.034 au fost radiate, arată o analiză publicată joi de o platformă specializată, informează Agerpres.
Astfel, conform Termene.ro, cele mai multe firme nou înfiinţate sunt din regiunea Bucureşti-Ilfov (17.627 firme), urmată de Nord-Vest, cu 8.993 de firme şi Nord-Est, cu 7.349.
Companiile care fac comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet (CAEN 4791) sunt pe primul loc în Bucureşti-Ilfov, iar în Nord-Vest şi Nord-Est, firmele de construcţii (CAEN 4120).
Unde sunt cele mai multe insolvențe
Până acum, cele mai multe firme insolvente sunt în regiunea de Nord-Vest a ţării - cu firmele de construcţii în topul insolvenţelor (CAEN 4120), urmate de cele de transport (CAEN 4941) şi baruri (CAEN 5630).
De asemenea, la diferenţă de doar şase firme, pe locul secund în topul insolvenţelor se clasează Bucureşti-Ilfov, cu 1.032 societăţi aflate în insolvenţă. Dintre acestea, 76 sunt firme de construcţii, 48 restaurante şi 38 sunt firme care fac comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate.
Fondurile alocate programului Noua Casă s-au epuizat în timp record. În lipsa acestora, tot mai mulți români aleg creditele ipotecareÎn doar câteva luni, banii alocați programului Noua Casa s-au epuizat. Un record, anunță reprezentanții Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, care spun că așteaptă fonduri noi la rectificarea bugetară. Aceasta nu este singura veste bună pentru tinerii care vor să își cumpere o locuință cu ajutor de la stat. Deși Noua Casă trebuie să se încheie, sunt semnale că programul va continua și anii următori.
Românii care aveau în plan să își cumpere anul acesta o locuință prin Programul Noua Casă trebuie să se reorienteze. La nivel teoretic, un pic peste 500 de români ar mai putea să își ia un apartament cu ajutor de la stat. În practică, fondurile rămase sunt deja antamante.
Dumitru Nancu, preşedintele Fondului de Garantare: Bani distruibuiți la bancă, fonduri care în acest moment sunt doar în circuit de avizare. Noi, din informațiile pe care le avem de la instituțiile financiare, până la sfârșitul lunii și băncile vor epuiza acest plafon de 1,5 miliarde.
13.000 de români și-au cumpărat anul acesta o locuință prin programul Noua Casă
De banii aceștia aproape 13.000 de români și-au cumpărat anul acesta o locuință prin programul Noua Casă.
Deși statul a dublat plafonul de creditare pentru locuințele noi, 8 din 10 români care și-au luat un apartament prin programul Noua Casă au făcut un împrumut la bancă pentru cel mult 70.000 de euro – credit ce are garanții de stat de 50% și pentru care avansul este de 5% din valoarea achiziției.
Comentarii articol (0)