'neata, d-le Laurentiu
In primul, rand felicitari pentru idee.
Da se pot aceesa fonduri pentru afacerea pe care vrei sa o derulezi.
Mai mult de cat atat, ai sanse foarte mari de a obtine fondurile necesare proiectul fiind eligibil deoarece intra in categoria de activitati pentru care se obtine finantarea: prevenirea poluarii.
Mai multe informatii nu pot s iti dau. Mai stiu ca i nevoie de o cantitate foarte mare de rumegus deoarece utilajele de procesare (nu stiu daca teremeul este corect!) sunt de mare capacitate.
Atunci este foarte bine pentru ca afacerea dvs. va fi una prospera/banoasa.
Nu stiu din ce zona sunteti. In Romania exista 8 regiuni de dezvolare. Vedeti de care apartineti si apelati acolo pentru a sti ce si cum.
Iata care sunt aceste regiuni:
1. Regiunea de dezvoltare Nord - Est – grupează judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui;
2. Regiunea de dezvoltare Sud - Est – grupează judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea;
3. Regiunea de dezvoltare Sud - Muntenia – grupează judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman;
4. Regiunea de dezvoltare Sud - Vest Oltenia – grupează judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea;
5. Regiunea de dezvoltare Vest – grupează judeţele Arad, Caraş–Severin, Hunedoara şi Timiş;
6. Regiunea de dezvoltare Nord - Vest – grupează judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu–Mare şi Maramureş;
7. Regiunea de dezvoltare Centru – grupează judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu;
8. Regiunea de dezvoltare Bucureşti - Ilfov – grupează municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov.
Nu am auzit de aceasta localitate: Bucovina de Nord.
Un prim pas, pe care este bine sa-l faceti, este sa mergeti la primaria din localitate de unde puteti sa obtineti unele informatii.
P.S. Eu stiu ca Bucovina este formata din judetele Suceava, Botoșani si regiunea Cernăuți, toate cu mici teritorii care nu fac parte.