ACCES GRATUIT
Revista presei
Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea cu a treia doză ar putea începe săptămâna viitoare
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea cu a treia doză ar putea începe săptămâna viitoareRomânia ia în calcul administrarea mai devreme a dozei 3 de vaccin, din cauza răspândirii variantei Delta, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Decizia urmează să fie luată în această săptămână.
Prioritate vor avea cadrele medicale, persoanele în vârstă și cele cu boli cronice și imunitate scăzută.
„În momentul de faţă în România este în curs de optimizare atât platforma naţională de programare pentru cea de-a treia doză, cât şi Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor tocmai pentru a fi pregătiţi în momentul în care demarăm administrarea celei de-a treia doze în România”, a spus el.
Pentru cea de-a treia doză, programarea se va face în platformă, pentru cei care merg la centrele de vaccinare. Vaccinul se poate administra și la medicul de familie, fără programare.
Lista orașelor din România cu cea mai mare rată de incidență, unde este obligatoriu certificatul CovidPeste 30 de orașe din România au incidența Covid mai mare de 3 la mie, potrivit unei liste care a fost făcută publică marți de CNCAV. Printre reședințele de județ se regăsesc Satu Mare, Bistrița, Timișoara, Baia Mare, Cluj-Napoca și Botoșani.
Potrivit CNCAV, în alte două orașe, Horezu, județul Vâlcea, și Vișeu de Sus, județul Maramureș, incidența este de peste 5 la mie.
În alte nouă orașe incidența este cuprinsă între 4 și 5 la mie, iar în restul incidența este cuprinsă între 3 și 4 la mie.
Comisia Europeană a semnat un contract de achiziție pentru un tratament cu anticorpi monoclonali pentru pacienții cu COVID-19Comisia Europeană a anunțat că a semnat un contract cadru de achiziții cu compania farmaceutică Eli Lilly pentru furnizarea unui tratament cu anticorpi monoclonali pentru pacienții cu COVID-19. Tratamentul este în curs de revizuire de către Agenția Europeană pentru Medicamente.
Potrivit Comisiei Europene, 18 state membre s-au înscris la achiziția comună de până la 220.000 de tratamente.
„Peste 73% din populația adultă din UE este acum complet vaccinată, iar această rată crește în continuare. Dar vaccinurile nu pot fi singurul nostru răspuns la COVID-19. Oamenii continuă să fie infectați și să se îmbolnăvească. Trebuie să ne continuăm munca pentru a preveni îmbolnăvirea cu vaccinuri și, în același timp, să ne asigurăm că o putem trata.Cu contractul de astăzi, încheiem cea de-a treia achiziție și ne îndeplinim angajamentul potrivit Strategiei terapeutice a UE de a facilita accesul la medicamente de ultimă generație pentru pacienții cu COVID-19”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)