Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Exodul urban a fost mai mult mit decât realitate. Munca la distanță nu a distrus orașele mari, ci le-a făcut și mai mariMetropole precum New York și San Francisco devin din ce în ce mai mari în anul muncii la distanță. Economiștii spun că oamenii se vor întoarce la birou și că cei care și-a schimbat locuințele în ultimele luni nu s-au mutat la distanțe mari, ci doar spre periferia marilor orașe. Ei spulberă astfel previziunile sumbre ale celor care au spus că pandemia va duce la exod urban.
Deci, în loc să scrie sfârșitul marilor orașe, munca la distanță le-a mutat limitele până la marginea zonei de metrou.
În loc să distrugă orașele mari, munca la distanță pare să le facă și mai mari.
Când angajații s-au retras din marile centre urbane din SUA, pe fondul răspândirii pandemiei, mulți s-au grăbit să anunțe sfârșitul erei "orașelor superstar". Cel care a combătut aceste teorii a fost Enrico Moretti, care a declarat pentru Bloomberg că este o naivitate să crezi că piața muncii și orașele se vor schimba profund, pentru totdeauna.
Cele mai sigure orașe în 2021. Topul este condus pentru prima oară de un oraș european, care detronează Tokyo, Singapore și OsakaSiguranța a fost unul mereu dintre criteriile importante pentru călători atunci când se decid ce destinație să viziteze. În ultimele luni, din cauza pandemiei, noțiunea "sigur" s-a schimbat semnificativ și a dus la o răsturnare neașteptată a topului țărilor incluse în Indexul orașelor sigure din 2021.
Analiza a vizat 60 de destinații internaționale, iar criteriile luate în calcul au fost vizat securitate digitală, securitatea din punct de vedere al sănătății, infrastructura, securitatea personală. Anul acesta, a fost introdus și criteriul privind mediul sigur.
În timp ce orașele asiatice precum Tokyo, Singapore și Osaka au ocupat continuu primele locuri an de an, în 2021, o destinație europeană le-a devansat și a trecut pe prima poziție, scrie CNN. Astfel, pentru prima dată, Copenhaga a fost desemnat cel mai sigur oraș din lume, obținând 82,4 puncte din 100.
Mugur Isărescu: Sectorul guvernamental este cel care creează deficitul extern în totalitateSectorul guvernamental este cel care creează deficitul extern în totalitate, a declarat vineri guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, la dezbaterea „Pandemia, schimbarea climatică şi societatea”, organizată pe tema cărţii academicianului Daniel Dăianu, menţionând că în 2020 sectorul neguvernamental era în surplus cu 4 procente.
„Ce zice despre pandemie (autorul Daniel Dăianu n.r.)? Zice un lucru cam în felul următor: nu am scăpat de ea. Să fim serioşi. Şi o spune când a scris articolele, în primăvară...Nu am scăpat de ea şi nu îi ştim costurile. Hai să vedem cum o rezolvăm. Cum rezolvăm şi asta şi problema spinoasă a corecţiei, a corecţiei bugetare. De ce e spinoasă? Pentru că o corecţie ca aceasta se face în câţiva ani buni.Şi de fiecare dată din considerente electorale, şi nu e numai la noi chestia asta. La noi e mai mult, cliclul electoral fiind de numai patru ani, când se ajunge înaintea alegerilor nu mai dă niciun fel de corecţie. Faci politici macroeconomice prociclice.Păi de câte ori nu a încercat Banca Naţională să arate cât de periculoase sunt politicile prociclice? Că nici cel puţin proverbul românesc nu-l respecţi, că îţi faci vara sanie şi iarna car. Apar alegerile, gata.Am ajuns cu Florin Georgescu ministru de finanţe şi vicepremier şi la deficit extern şi la deficit bugetar, nu rezonabil, extraordinar, înainte de 2015. S-a apropiat ciclul electoral, s-a ales praful. S-a ales praful de tot efortul făcut între 2010 şi 2014 pentru corecţie”, a afirmat Mugur Isărescu, citat de Agerpres.
Comentarii articol (0)