Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Cseke Attila: Încă nu am ajuns în vârful valului patru al pandemiei. Din păcate, nu suntem nici măcar pe platouMinistrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, afirmă că România nu a ajuns încă în vârful valului pandemiei de COVID-19 şi nu se află nici măcar pe platou, iar presiunea pe sistemul sanitar este „uriaşă”.
„Din păcate, ceea ce trebuie să conştientizăm cu toţii este că la un asemenea nivel de vaccinare pe care îl avem - şi analiza va trebui făcută la un moment dat într-o situaţie în care (...) putem să fim mult mai lucizi - cu asemenea grad de vaccinare noi chiar dacă la un moment dat acest val patru va trece... încă nu am ajuns în vârful valului, au fost tot felul de discuţii şi de prognoze.Din păcate, nu suntem nici măcar pe platou, există în continuare o creştere a numărului de infectări, ceea ce înseamnă că încă nu putem spera la acel platou de câteva zile, câteva săptămâni, ca apoi să fie o scădere. Presiunea este enormă, uriaşă pe sistemul sanitar, care evident că are anumite limite, pentru că nimic nu este infinit, nici capacitatea sistemului sanitar”, a declarat Cseke, marţi, la TVR, potrivit Agerpres.
Închiderea Transfăgărășanului se amână: Vremea este încă blândăÎnchiderea Transfăgărășanului, între Piscu Negru și Bâlea Cascadă, stabilită pe 20 octombrie, a fost amânată pentru că vremea este încă blândă, potrivit Mediafax.
Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR s-a întrunit pentru analiza închiderea circulației pe Transfăgărășan și a decis amânarea termenului de 20 octombrie, având în vedere condițiile meteorologice favorabile din prezent.
Normativul privind circulația rutieră pe drumurile montane, DN 7C și DN 67C, prevede închiderea circulației pe Transfăgărășan, începând cu data de 20 octombrie.
Iarna, când condițiile meteo nu permit circulația rutieră în condiții de siguranță, traficul este interzis pe Transfăgărășan între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă.
Datoria guvernamentală a depășit 550 de miliarde de lei și a ajuns la 49,7% din PIBDatoria administraţiei publice (datoria guvernamentală) a urcat, la finele primelor opt luni din 2021, la 550,34 miliarde de lei, faţă de 545,337 miliarde de lei, după primele şapte luni, conform datelor centralizate de Ministerul Finanţelor, potrivit Agerpres.
Raportat la PIB, datoria guvernamentală a crescut la 49,7% la sfârşitul lunii august, de la 49,3% din PIB la finalul lunii iulie.
Datoria pe termen mediu şi lung se cifra la 530,865 miliarde de lei iar cea pe termen scurt la 19,474 miliarde de lei.
Cea mai mare parte din această datorie, respectiv 469 miliarde de lei, era reprezentată de titluri de stat. Împrumuturile se cifrau la 73,109 miliarde de lei.
Comentarii articol (0)