avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Nevaccinat exclus de la cursurile universitare
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Nevaccinat exclus de la cursurile universitare

Facultatea nu-mi permite accesul in cladire fara certificat verde. Estel legal?
Implicit sunt astfel exclus de la cursuri, acestea netinandu-se online. (Anul trecut s-a tinut totul online, anul acesta justificarea este ca exact pt. a se putea tine cursurile face to face, toti trebuie sa aiba certificat verde.)

Da, test PCR nu mai vechi de 72 ore si test antigen nu mai vechi de 48 ore sunt acceptate, costurile ar trebui sa le platesc eu de fiecare data.
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 10:20, 23 Noiembrie 2021
9 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu sa existe cadru legislativ, dar este binevenită în contextul situației pandemice actuale.
3 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce este binevenita?
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asadar : Curat neconstitutional, dar umflati-l !
6 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cunosc situatii cu studenti care nu se vaccineaza tocmai pentru a da examenele online....adica sa le dea altii in locul lor, sau, unde se cere camera, pun ei un scotch pe microfon si altii din spate le dau raspunsurile corecte (adica trisat)....acesti 2 ani a fost un pic de dezastru in invatamant.....trebuie sa intelegeti ca in situatia de fata acest certificat verde este singura cale de intra in normalitate, acceptata la nivel european (27 state+)...si nu are nici o legatura cu Constitutia...ar trebui sa ne uitam la alte state ceva mai avansate (ex. Israel, Portugalia)...acolo totul a intrat in normalitate tocmai prin astfel de masuri....in plus, in Italia daca nu te vaccinezi, nu mai esti primit nici macar la munca, ai un nr. limitat de zile puse la dispozitie ca sa te vaccinezi, altfel esti dat afara...in SUA, in unele facultati esti exmatriculat daca nu esti vaccinat...asa ca ar tb sa lasam ipocrizia la o parte, sa nu dam exemple din aceste tari doar atunci cand ne convine intr-o situatie particulara.
Asadar este alegerea dvs....fie va vaccinati - gratuit (vaccin platit de statul roman), fie treceti prin boala (pe propria raspundere....si in cazuri nefericite tot prin cheltuiala statului roman scapati cu bine), fie va testati din buzunarul propriu....eu unul nu inteleg de ce ar tb sa imi creasca mie impozitul fiindca au unii pretentia sa le fie decontate si testele de n-spe mii de ori pe luna....tb sa intelegeti ca suntem intr-o situatie de criza, statul nu prea mai are multe resurse la dispozitie, daca va uitati in statistici datoria publica a crescut enorm in acesti 2 ani, si plata lor va cadea pe umerii generatiilor urmatoare, asadar trebuie sa fim cu toti mai responsabili nu doar sa avem pretentii,
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
A se analiza HG 1130/22.10.2021...accesul in institutiile publice se face doar in baza certificatului verde...a existat un caz recent, cand nici dl. primar de la Bucuresti nu i-a fost permis accesul in cladirea Guvernului, asa ca nu vad de ce univeritatile de stat nu ar proceda la fel.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, o sa adresez mai multe intrebari legate cam de acceasi ... sole_io sole_io Buna ziua, o sa adresez mai multe intrebari legate cam de acceasi situatie certificatul verde. acum 10 zile avand simtome specifice infectarii ... (vezi toată discuția)
Legalitatea certificatului verde Dacul G Dacul G Articolul 110 din CONSTITUȚIE spune că Guvernul al cărui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) şi (2) îndeplineşte numai actele necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! consider că sunt încălcate drepturile omului prin ... mica-mihaela mica-mihaela Bună ziua! Consider că sunt încălcate drepturile omului prin lege/hotărâre de guvern privind accesul persoanelor care nu au certificatul verde în ... (vezi toată discuția)