Bună ziua!
Consider că sunt încălcate drepturile omului prin lege/hotărâre de guvern privind accesul persoanelor care nu au certificatul verde în anumite locații. Conform protocolului la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, semnat și de România, derogarea pentru interzicerea discriminării poate fi doar în stare de urgență. Ne aflăm în stare de urgență? Iar legea se respectă diferit de fiecare, ex: în Kaufland au acces toate persoanele, în magazine Xpress din Kaufland au acces toate persoanele dar sunt servite doar cele cu certificatul verde (adică intru în magazin, pun mâna pe orice produs, interacționez cu ceilalți clienți, dar nu pot să plătesc nimic fără certificatul verde, deși am vrut să cumpăr o apă imbuteliata) În același tip de magazin, dar cu ieșire la strada, am fost servită. Nu pot achiziționa produse necesare traiului meu, al familiei și al animalelor mele de companie pentru că nu mi se permite accesul în magazine. Nu am card pentru cumpărături on-line, nu pot intra în magazin pentru animale, nu pot să cumpăr încălțări și îmbrăcăminte copilului, nu pot lua un ziar sau țigări de la magazin de profil deși am acces în acest magazin. Vă rog să îmi spuneți unde pot reclama acestă situație, persoanele nu sunt protejate nicicum dacă un vaccinat poate circula oriunde și oricum deși este contact direct al unei persoane pozitive, sau poate fi chiar el pozitiv, doar cei nevaccinati au restricții. E logic să plătesc mai mult pe teste decât pe produsele de care am neapărată nevoie? Nu am dreptul pentru libera circulație? Pentru a putea hotărî pentru propria persoană?Obligativitatea vaccinarii nu încalcă drepturile omului dacă nu este stare de urgență? Iar dacă este stare de urgență, de ce nu este decretată? Cine
și cu ce drept hotărăște pentru mine care sunt produsele indispensabile traiului? Cine și cum ne poate ajuta pe noi, cei 70% din populație, sau câți or fi, care suntem nevaccinati?
Mulțumesc frumos pentru orice răspuns și ajutor!