avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua, o sa adresez mai multe intrebari legate cam ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua, o sa adresez mai multe intrebari legate cam de acceasi ...

Buna ziua, o sa adresez mai multe intrebari legate cam de acceasi situatie certificatul verde.
acum 10 zile avand simtome specifice infectarii Covid am facut un test iesind pozitiva. am informat medicul de familie , acesta dsp , eu scolile , reteta medicala etc, dar DSP a pierdut mailul nu am fost pe lista si nu mi-au trimis salvarea . Dupa 3 zile de asteptari am sunat zilnic la dsp descoperind ca nu sunt in evidenta dar ca vor trimite ei cererea pt a fi testata la domicilui, dupa alte 3 zile imi raspunda ca nu se stie cand vor venii ca au multe cereri ,nu m-au trecut ca prioritate avand in vedere cade o saptamana ii tot sun ( telefoanele fiind inregistrate cu conversatia) , in final am sunat la 112 si a venit ambulanta spitalului pt a ne testa . In urma testelor eu eram deja negativa ( boala mai si trece) ramanand pozitiv doar sotul si urma sa raporteze carantina fiind contact direct.
intrebarea mea este cum pot avea certificat ca fiind trecut prin boala avand in vedere ca am facut toti pasii corecti si ei nu au venit si nu m-au luat in evidenta? ce fel de plangere si unde o pot face pt deserviciul care dsp-ul l-a facut si acum am urmari: nu am certificat verde, nu am concediu medical fiind negativa ,nu a primit sotul nimic nici el, scutire pt scoala , stam de 2 sapt in autoizolare dar oficial nu stim putem iesi afara, luam amenda, suntem trecuti undeva?
Cealalta intrebare este, avand un copil cu handicap trebuie sa depun decontul pt deplasari si pt rovinieta , de luni institutiile publice se intra cu certoficat verde. Nu il am ca DSP nu si-a facut indatoriile , poate acesta restrictie sa imi anuleze dreptul la decontul copilului drepturile de handicap in mod indirect ?
Cel mai recent răspuns: sole_io , utilizator 12:41, 27 Octombrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi pare rau sa mai aud si altii care se plang de situatia pandemica actuala . Intr-adevar cazuistica generata de Covid a dat peste cap institutiile statului dar pe mine ca si cetatean roman platitor de taxe (extrem de mari) NU ma intereseaza problemele statului . Fiind personal suspect de Covid am sunat la DSP , 112 , Salvare etc , la toti ! Nimeni nu a avut suport relativ rapid . Am mai si fost luat la misto de una dintre operatoarele DSP . Simptomele se agravau de la o zi la alta iar suportul medical mi se promitea dupa 5...7 zile .
Asadar am fost nevoit sa platesc 475 lei la particulari pentru test si consult medical . Deasemenea si dintre acestia , din 5...6 clinici cu echipaje si transport am gasit doar la o singura clinica particulara care a raspuns solicitarii chiar de a doua zi .
Asta este tara in care traim , trebuie sa ne asumama conducatorii si sa murim mandri ca suntem romani . Nu avem cui sa ne plangem , nu putem sa ne cerem drepturile . Multi afirma sa schimbam schimbarea la vot ... Hahaha , o gluma buna ! Tot ce ne mai ramane este refularea in acest mod , online .
~ Conținut șters la cerere ~
problema este ca devenisem negativa in momentul recoltarii testului, am facut plangere la ei dar vroiam un sfat legal unde sa mai fac in situatia actuala , gresala este a lor.Si sa ma vaccinez astazi nu imediat am certificat verde sunt x zile de la prima doza ... sau x zile de la vaccin . Nu se poate impune ceva la care un om chiar si obligat nu poate face nimic de a doua zi . Imi dau seama ca de fapt nu avem nici o lege sa ne tuteleze drepturile
la posta se poate intra ca si pana acum ,nu se cere nimic ,,doar 2 pers ,,cu masca ,,distantare ,,,fara certificat

Alte discuții în legătură

Bună ziua , având unele simptome ,am decis să mă testez cu ... Jeni-Adriana Calin Jeni-Adriana Calin Bună ziua , având unele simptome ,am decis să mă testez cu un test rapid antigen core la o clinica privata. Rezultat negativ. Am solicitat medicul de ... (vezi toată discuția)
Durata izolare la domiciliu challenger challenger Situația: În urma unui contact cu o persoana aflată ulterior sub suspiciunea infectării cu COVID-19, am intrat în izolare la domiciliu, fără simptome, ... (vezi toată discuția)
Dsp-ul ar este obligat sa imi deconteze c/v testului sarscov2 ... milikutza milikutza DSP-ul ar este obligat sa imi deconteze c/v testului SarsCov2 pe care l-am facut la o clinica particulara, care a iesit pozitiv, avand o forma medie fiind ... (vezi toată discuția)