avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Nevaccinat exclus de la cursurile universitare
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Nevaccinat exclus de la cursurile universitare

Facultatea nu-mi permite accesul in cladire fara certificat verde. Estel legal?
Implicit sunt astfel exclus de la cursuri, acestea netinandu-se online. (Anul trecut s-a tinut totul online, anul acesta justificarea este ca exact pt. a se putea tine cursurile face to face, toti trebuie sa aiba certificat verde.)

Da, test PCR nu mai vechi de 72 ore si test antigen nu mai vechi de 48 ore sunt acceptate, costurile ar trebui sa le platesc eu de fiecare data.
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 10:20, 23 Noiembrie 2021
@sadrian ..Prin Constitutie, Guvernul are dreptul de a emite HG si OUG, asadar aceste acte normative produce efecte juridice ... asta este si motivul pentru care se numeste putere executiva, sa faca lucrurile sa mearga ok in tara asta....daca am fi stat dupa puterea legislativa (Parlament), treceam prin boala (cei mai rezistenti), restul erau condamnati la cele din imparatia cerului....

Asa ca fie, articolul din actul normativ cu pricina va fi declarat neconstitutional de catre Curtea Constitutionala (daca va fi sesizata), fie HG-ul respectiv va fi dezbatut in Parlament (unde poate suferi modificari) si apoi forma finala va fi promulgata de catre Presedintele Romaniei....asa ca nu se intelege unde este ilegalitatea.
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2021
mrays99, utilizator
Interzicerea unor drepturi se face prin Lege, nu prin HG-uri si OUG-uri facute pe furis si modificate la fiecare 2 saptamani.

~ final discuție ~