Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Prețul petrolului a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii trei aniPreţul petrolului a depăşit joi 86 de dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, pe fondul ofertei restrânse şi al crizei globale de energie, transmite Reuters.
Joi dimineaţa, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului a crescut la 86,10 dolari, cel mai ridicat nivel din octombrie 2018, dar la prânz a scăzut cu 1,04 dolari, ajungând la 84,78 dolari.
La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol 'light sweet crude' a scăzut cu 0,47 dolari, sau 0,6%, ajungând la valoarea de 82,95 dolari.
Anul acesta, cotaţia barilului de petrol Brent a urcat cu este 60%, pe fondul reducerii producţiei de către grupul OPEC+ (compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători) şi al deficitului de cărbune şi gaze.
Austria va prelua vineri primii pacienți COVID din România. Danemarca trimite două echipe de medici la Matei BalșAustria va deveni vineri a treia țară europeană care preia pacienți COVID din România, după Ungaria și Polonia, a anunțat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila. De asemenea, două echipe de medici din Danemarca vor veni la Institutul Matei Balș din București, pentru a îngriji pacienți aflați la terapie intensivă.
Vor mai fi trimiși pacienți și în Polonia, în condițiile în care azi au fost transportați trei, iar această țară a pus la dispoziție 20 de paturi.
„Este important orice fel de sprijin și mai ales această solidaritate care vine este îmbucurătoare, dar trebuie să fim și noi solidari cu noi înșine”, a spus ministrul.
„Mâine reușim să operaționalizăm un zbor și spre Austria și vom continua cu aceste trei țări, pentru că capacitatea funcțională nu s-a atins”, a precizat el.
Austria a trimis, de asemenea, medicamente pentru pacienții COVID în stare gravă.
Ministrul a mai spus că Serbia a promis că va trimite în România concentratoare de oxigen şi anticorpi monoclonali.
OMS critică țările în care medicii sunt nevaccinați: Faptul că milioane de angajați nu au fost încă imunizați reprezintă o condamnareÎntre 80.000 şi 180.000 de angajaţi din sistemul de sănătate au murit din cauza COVID-19 între ianuarie 2020 şi mai 2021, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, publicat joi.
În medie, doar doi din cinci angajaţi sanitari din întreaga lume sunt complet vaccinaţi, susține șeful OMS, care trage un semnal de alarmă:
"La mai mult de 10 luni de la aprobarea primelor vaccinuri, faptul că milioane de angajaţi sanitari nu au fost încă imunizați reprezintă în sine o condamnare".
Din cei 135 de milioane de angajaţi în sistemul sanitar din întreaga lume, "între 80.000 şi 180.000" au murit în perioada cuprinsă între începutul pandemiei şi mai 2021, se arată în raport.
"Aceste estimări provin din cele 3,45 milioane de decese asociate COVID-19 raportate OMS în mai 2021; un număr care, în fapt, este mult mai mic decât numărul real al deceselor", a precizat organizaţia într-un comunicat.
Comentarii articol (0)