Românii mănâncă porc din Africa. Răspunsul uluitor al Ministerului Agriculturii
Carnea de porc produsă în România este comercializată în micile măcelării sau în magazine de cartier. Cea mai mare parte a cărnii de porc din marile lanțuri de retail provine din afara țării, din state europene sau chiar din Africa, relatează Capital.
Jurnaliștii Capital relatează că au cumpărat carne de porc ce provine din Guinea Bissau, una din cele mai mici țări din Africa. Și nu este vorba despre celebrul porcușor de Guinea.
Potrivit sursei citate, Ministerul Agriculturii, condus de Petre Daea, nu a știut să dea cifre privind importurile de carne de porc din această țară africană. Ba, mai mult, în loc să ofere date despre comerțul cu Guinea Bissau, a dat date despre comerțul cu Guinea Ecuatorială, tot un stat african dar aflat la 3.000 de kilometri distanță.
După gaze se scumpește și energia electrică
Preţul energiei electrice va creşte, în medie cu circa 5%, de la 1 octombrie.
Preţul energiei electrice livrate consumatorilor casnici alimentaţi în sistem reglementat va creşte, de la 1 octombrie, cu circa 3,4 bani per kWh, potrivit unor surse oficiale. ANRE decide în acest moment care va fi procentul final de creştere, informează e-nergia.ro.
Cotații maxime ale petrolului. Se scumpesc carburanții?
Cotația barilului de petrol Brent a crescut luni la bursa ICE Futures din Londra cu 3%, ajungând la închidere la valoarea de 59,02 dolari, cel mai ridicat nivel din iulie 2015, pe fondul majorării cererii și al tensiunilor geopolitice, transmite BBC.
La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotația barilului de petrol light sweet crude a crescut cu 1,56 dolari, ajungând la la valoarea de 52,22 dolari, informează Agerpres.ro.
"Reducerea producției începe să funcționeze și reechilibrarea este în desfășurare", a apreciat Gene McGillian, de la Tradition Energy.
Reechilibrarea pieței petrolului înregistrează progrese mai lente decât se estima, dar procesul va accelera în semestrul doi din 2017, a afirmat recent secretarul general al OPEC, Mohammad Barkindo.
Acesta a menționat creșterea semnificativă a cererii de țiței, reducerea producției în conformitate cu acordul încheiat de țările membre OPEC și statele producătoare din afara cartelului și majorarea stocurilor în SUA printre motivele accelerării reechilibrării pieței petrolului în semestrul doi din 2017.
Comentarii articol (0)