Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
ANRE: Risc mare de blocaj în piaţa gazelor. ONG: România nu-şi va putea acoperi consumul de gaze în februarieRiscul de a se crea blocaje în piaţa de gaze este destul de mare şi alţi trei furnizori se pregătesc să abandoneze un număr de 30.000 de clienţi, în contextul în care nu există încă normele de aplicare a legii privind plafonarea şi compensarea facturilor, a afirmat, marţi, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).
România nu-şi va putea acoperi 20% din consumul de gaze în luna februarie, după cum arată datele Transgaz, a afirmat, marţi, Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei România Inteligentă, în timp ce secretarul de stat George Niculescu arată că Ministerul Energiei nu-şi pune deocamdată această problemă.
Zoltan Nagy-Bege a arătat că majoritatea furnizorilor nu au emis încă facturi pentru consumul aferent lunii noiembrie, din lipsa normelor de aplicare a Legii 259 privind plafonarea şi compensarea facturilor, deşi legea se aplică de la 1 noiembrie.
Raport ONU: Aproape jumătate din populaţia lumii nu are o alimentație corespunzătoareAproape jumătate din populaţia lumii suferă de o formă de malnutriţie, ceea ce are consecinţe nefaste atât pentru sănătate, cât şi pentru planetă, subliniază un raport publicat marţi de ONU și citat de AFP.
Raportul anual intitulat Global nutrition report (GNR), ale cărui date provin de la organizaţii ca ONU, FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură), OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) şi Fondul ONU pentru copii UNICEF consemnează că, în prezent, 48% dintre oameni mănâncă ori prea mult, ori prea puţin.
În ritmul actual, lumea nu va reuşi să îndeplinească opt dintre cele nouă obiective stabilite de OMS pentru 2025 în materie de nutriţie, notează organizaţiile.
Avertisment al FMI pentru El Salvador cu privire la utilizarea bitcoin ca monedă oficialăFondul Monetar Internaţional avertizează El Salvador cu privire la adoptarea bitcoin ca monedă oficială. Reprezentanții FMI au precizat că riscurile asociate cu această criptomonedă sunt prea mari, relatează Reuters.
Avertismentul vine la o zi după ce preşedintele Nayib Bukele şi-a anunţat dorinţa de a construi "Bitcoin City", un nou oraş alimentat cu energia furnizată de un vulcan şi construit prin emiterea de obligaţiuni în bitcoin.
"Având în vedere volatilitatea ridicată a preţului bitcoin, utilizarea sa ca monedă oficială ridică riscuri semnificative cu privire la protecţia consumatorilor, integritatea financiară şi stabilitatea financiară", susţine FMI, în raportul publicat la finalul consultărilor cu privire la Articolul IV.
Comentarii articol (0)