ACCES GRATUIT
Revista presei
Agresivitatea la volan poate fi contagioasă. Șoferii care sunt violenți în trafic îi pot influența și pe ceilalți să se comporte la fel
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Agresivitatea la volan poate fi contagioasă. Șoferii care sunt violenți în trafic îi pot influența și pe ceilalți să se comporte la felAgresivitatea de la volan poate fi contagioasă, susțin specialiștii. Aceștia atrag atenția că șoferii care sunt violenți în trafic îi pot influența și pe ceilalți să se comporte la fel. În ultima perioadă au fost tot mai multe situații în care șoferii s-au șicanat. Iar pe lângă amenzi, cei violenți în trafic își riscă și propria libertate.
O șicanare surprinsă în traficul bucureștean s-a încheiat cu dosar penal. Un bărbat s-a enervat din cauză că nu i-a fost acordată prioritate și a început să dea cu picioarele în portiera celuilalt șofer. Specialiștii spun că o astfel de atitudine a devenit o normalitate pentru unii conducători auto.
Keren Rosner, psiholog:
Este un comportament învățat, pentru că dacă observăm frecvent această reacție avem tendința să o preluăm și să îi dăm o oarecare normalitate și justificarea este: așa am procedat pentru că m-am enervat și pentru că nu mi s-a părut corect ceea ce s-a întâmplat.
Unii șoferi cred că ar trebui să reacționăm cu calm. Alții recunosc că ar fi agresivi dacă ar fi puși în situația în care ar fi tratați cu violență.
OMS: Nicio variantă a coronavirusului nu s-a răspândit până acum la fel de rapid ca OmicronNicio variantă a coronavirusului nu s-a răspândit până acum la fel de rapid ca Omicron, a declarat marţi directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, care estimează că majoritatea ţărilor sunt în prezent afectate de noua tulpină.
Până în prezent
„77 de ţări au raportat cazuri de Omicron, însă realitatea este că Omicron se găseşte probabil în majoritatea ţărilor, chiar dacă nu a fost încă detectat. Varianta Omicron se răspândeşte într-un ritm pe care nu l-am văzut până acum la nicio altă variantă", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă, potrivit AFP, citată de Agerpres.
„Suntem îngrijoraţi că oamenii consideră Omicron ca fiind benign. (...) Chiar dacă Omicron provoacă forme ale bolii mai puţin grave, numărul cazurilor ar putea copleşi din nou sistemele de sănătate care nu sunt pregătite”, a adăugat el.
Cea mai lungă călătorie cu trenul din istorie: Aproape 19.000 km, prin 13 țări, în 21 de zileDin Portugalia în Singapore în 21 de zile. Atât ar dura călătoria între cele două țări cu trenul, prin cel mai lung traseu feroviar continuu din istorie - aproape 19.000 km.
Datorită deschiderii unei noi linii de cale ferată în Laos, la începutul lunii decembrie, acum este posibil să călătorim din Portugalia până în Singapore doar cu trenul, ceea ce stabilește un nou record pentru cea mai lungă călătorie feroviară continuă posibilă, potrivit Euronews.
Tot acest traseu de 18.755 km, care traversează 13 țări din lume, ar putea fi parcurs în aproximativ 21 de zile, spun experții, iar prețul pentru o astfel de călătorie ar putea ajunge la 1.200 de euro.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)