Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Cum s-au schimbat preferințele angajaților și ce așteptări au de la companii în 2022După aproape 2 ani de pandemie, așteptările angajaților s-au schimbat. În 2022, firmele trebuie să fie dispuse să accepte un program flexibil și munca la distanță, dacă vor să își păstreze oamenii.
Principalul motiv pentru care angajații rămân într-o companie este că știu că au un loc de muncă sigur și stabil. Pentru 53% dintre angajați contează ca performanțele lor să fie recunoscute și apreciate de superiori. 46% își doresc o relație profesională foarte bună cu șefii.
Dacă ne uităm la strategiile pe care ar trebui să le adopte companiile anul viitor, potrivit studiului, 80% își doresc cursuri de specializare plătite de angajator. 78% își doresc un program flexibil, care să includă și munca la distanță. 67% menționează majorări salariale. Iar 62% spun că așteaptă o consecvență în cursurile de perfecționare oferite de companii.
Cu toate acestea, ce i-ar determina pe români să își schimbe locul de muncă pe parcursul anului viitor este un salariu mai mare. Evident. 75% indică acest criteriu. Pe 52% i-ar convinge un pachet de beneficii mai generos. 50% spun că accesul nelimitat la cursuri i-ar convinge să plece la o altă companie, chiar și pe același salariu.
Cum vrea Uniunea Europeană să prevină crizele din lanțurile de aprovizionare. Principala problemă, dependența UE de ChinaComisia Europeană intenționează să propună, la începutul anului viitor, o serie de mecanisme care ar permite Bruxelles-ului să-și asigure aprovizionarea în timpul unor crize, potrivit unui mesaj intern transmis de Comisarul pentru Piața Internă Thierry Breton, consultat de Politico.
Europa s-a confruntat cu vulnerabilități grave în lanțurile sale de aprovizionare în ultimul an pe mai multe fronturi. În cursa vaccinării împotriva coronavirusului, UE a fost nevoită să ia măsuri controversate pentru a limita exporturile și a menține dozele necesare în interiorul blocului comunitar. Criza pandemică nu a făcut decât să agraveze îngrijorările existente cu privire la dependența de Asia pentru importuri critice, de la măști la microcipuri.
În special, Uniunea Europeană este îngrijorată că 98% dintre metalele rare de care are nevoie pentru diferite industrii provin din China. Lipsa acestora a devenit o durere de cap majoră pentru producătorii de mașini, avioane și electronice.
Studiu: Infecția cu Omicron îmbunătățește imunitatea și față de varianta DeltaUn studiu realizat de oameni de ştiinţă din Africa de Sud sugerează că infecţia provocată de varianta Omicron a noului coronavirus îmbunătăţeşte capacitatea sistemului imunitar de a neutraliza varianta Delta, informează Reuters.
Studiul sud-african, care nu a fost deocamdată examinat de alţi cercetători internaţionali prin procedura peer-review, a descoperit că persoanele infectate cu varianta Omicron, în special cele vaccinate, dezvoltă o imunitate îmbunătăţită împotriva variantei Delta.
Noua cercetare a înrolat 33 de persoane vaccinate şi nevaccinate care au fost infectate cu varianta Omicron în Africa de Sud, conform Agerpres.
Comentarii articol (0)