Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Director OMS: Faza acută a pandemiei de coronavirus s-ar putea încheia în 2022Faza acută a pandemiei de COVID-19 s-ar putea încheia anul viitor, dar coronavirusul nu va dispărea complet, a afirmat miercuri Mike Ryan, director executiv al Programului pentru situaţii de urgenţă al Organizației Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.
Mike Ryan, medic epidemiolog irlandez, a mai notat că este încă prea devreme să se tragă concluzii cu privire la severitatea variantei Omicron a noului coronavirus atât timp cât aceasta nu se răspândeşte la scară mai largă în rândul vârstnicilor, informează Agerpres.
În același timp, OMS a avertizat că Omicron prezintă un risc „foarte mare” și că ar putea să copleșească sistemele sanitare naționale.
Circulaţia simultană a variantelor Delta şi Omicron ale noului coronavirus produc un „tsunami de cazuri”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Premierul Ciucă spune că certificatul verde la locul de muncă nu va fi introdus până la sfârșitul anuluiMăsura introducerii certificatului verde la locul de muncă nu va fi adoptată de Guvern până la sfârşitul acestui an, a declarat, miercuri, la Horezu, în judeţul Vâlcea, premierul Nicolae Ciucă.
Întrebat dacă Guvernul ar putea introduce certificatul verde până la sfârşitul acestui an, Ciucă a explicat:
„Dacă vă referiţi la săptămâna aceasta, nu cred că va fi adoptat”.
Totodată, şeful Executivului a spus că Parlamentul este cel care ar urma să ia o măsură în privinţa certificatului verde la locul de muncă, însă a amintit că deja Legislativul este în vacanţă.
De ce peștele nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion? Alte tradiții la care țin românii în noaptea dintre aniLa doar câteva zile de la Crăciun, românii au aglomerat din nou piețele și supermarketurile, pentru că își fac ultimele provizii pentru masa de Revelion. De la pește, brânză și vin, până la sfeclă și țelină, coșurile și sacoșele se umplu rapid. La mare căutare pentru masa de Revelion sunt peștele, șampania, strugurii sau rodiile.
„Dacă Crăciunul e foarte restrictiv și există un meniu prescris, ca să zic așa, de la care nu prea te abați, pentru că nu toată lumea își poate asuma privirile acre ale soacrei sau ale prietenilor mai conservatori, Revelionul e un debușeu, ne lasă să facem ce vrem, e foarte permisiv și mai mult decât atât, pentru că este o sărbătoare mult mai recentă și laică, se pretează foarte bine să punem pe masă lucruri mai speciale”, spune Adriana Sohodoleanu, specialist în istorie culinară.
Comentarii articol (0)