ACCES GRATUIT
Revista presei
Studiu: Vânzările digitale din România au înregistrat cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Studiu: Vânzările digitale din România au înregistrat cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de EstComerțul electronic („e-commerce”) din România a înregistrat cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est, potrivit unui studiu bancar global.
„COVID-19 a dus la un avans semnificativ al digitalizării, România fiind printre economiile europene cu cea mai rapidă creştere în privinţa utilizării serviciilor digitale în sistemul bancar”, susţin autorii studiului.
„Printre cele mai relevante funcţionalităţi se numără personalizarea serviciilor şi ofertelor sau conectarea la ecosisteme de servicii adiacente (financiare şi non-financiare). Acestea din urmă se află la un stadiu incipient pe piaţa din România”, susţin autorii cercetării care poartă marca McKinsey Global Annual Banking.
Analizele McKinsey evidenţiază că băncile din România au înregistrat creşteri semnificative în 2020-2021 pentru segmentul de vânzări digitale, dar punctul de plecare a fost unul foarte jos, comparativ cu alte ţări din Europa Centrală şi de Est (procentul vânzărilor digitale a fost de circa 10% în România, în comparație cu aproape 25% în restul regiunii studiate), scrie Agerpres.
FMI: Pandemia de coronavirus va costa economia mondială cel puțin 12.500 de miliarde de dolari până în 2024Fondul Monetar Internaţional anticipează că va revizui în creştere estimarea conform căreia pandemia de COVID va costa economia globală 12.500 de miliarde de dolari până în 2024, a avertizat joi directorul general al FMI, Kristalina Georgieva.
Perturbările din lanţurile de aprovizionare, inflaţia şi înăsprirea politicii monetare
„vor arunca peste tot apă rece asupra redresării”, a declarat Kristalina Georgieva, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.
Diferenţele semnificative dintre ratele de vaccinare şi adâncirea discrepanţelor între săraci şi bogaţi, cauzate de pandemie, alături de pierderile suferite în procesul de învăţare şi sporirea impactului de gen vor provoca mai multe proteste, tensiuni şi insecuritate, a apreciat oficialul FMI.
Ministrul Finanţelor anunță când ar putea adopta România moneda euro. Până acum, toate țintele de aderare la Zona Euro au fost ratateMinistrul Finanțelor, Adrian Câciu, a spus joi, la digi24, că anul 2029 este o ţintă viabilă pentru aderarea la euro, dar cea mai importantă este convergenţa reală despre care foarte puţină lume vorbeşte.
„Mi-aş dori să nu ne mai ascundem în spatele crizelor pentru obiectivele strategice ale României”, a declarat Câciu.
„Mi-aş dori să nu ne mai ascundem în spatele crizelor pentru obiectivele strategice ale României. Am ajuns într-o situaţie ca deficitul de cont curent să fie mai mare decât deficitul public. Nu mai spun de puseul inflaţionist care ne-a scos din orice zona de convergenţă nominală. Eu cred că aici trebuie să avem o discuţie serioasă, instituţional vorbind, cu comitetul care se ocupă de aderarea la Zona Euro şi să ne fixăm un target transpartinic pe care nimeni să nu-l mai încalce. Din punctul meu de vedere, anul 2029 este o ţintă viabilă (pentru aderarea la euro, n.r.)".
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)