Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Sondaj INSCOP: Ponderea românilor care văd o direcție bună pentru țară aproape s-a dublat după războiul din UcrainaDirectorul INSCOP Research, Remus Ștefureac, a publicat marți datele unui nou sondaj de opinie efectuat între 2 și 7 martie 2022. Acesta arată că marea majoritate a românilor (75,2%) consideră că Rusia este principalul vinovat pentru războiul din Ucraina iar 79,2% sunt de acord cu sancțiunile adoptate de UE și SUA. Politologul susține că cea mai mare surpriză este legată de percepția direcției în care merge România. Ponderea românilor care percep o direcție bună a țării aproape s-a dublat după declanșarea războiului din Ucraina.
„Am finalizat primul sondaj cu date culese între 2-7 martie 2022, după invazia Rusiei asupra Ucrainei. Este un sondaj realizat într-un context puternic încărcat emoțional, prin urmare trebuie tratat ca atare. Însă rezultatele merită întreaga atenție. Marea majoritate a românilor (75,2%) consideră că Rusia este principalul vinovat pentru războiul din Ucraina și doar 4,6% consideră că vinovată este Ucraina. 7,9% cred că vinovate sunt țările occidentale, iar 10,6% nu pot aprecia. 1,7% nu răspund”, a transmis șeful INSCOP, Remus Ștefureac, pe Facebook.
Comisia Europeană plănuiește să reducă cu două treimi dependența UE de gazul din RusiaComisia Europeană (CE) a publicat marţi planuri privind reducerea dependenţei blocului comunitar de importurile de gaze naturale ruseşti cu două treimi anul acesta şi încetarea dependenţei de livrările de combustibil din Rusia cu „mult înainte de 2030”, transmite Reuters.
Executivul comunitar va reduce dependenţa trecând la livrări alternative şi extinzând mai rapid energia „verde”. În mare parte implementarea planurilor va fi responsabilitatea guvernelor naţionale, conform Agerpres.
„Trebuie să scăpăm de dependenţa de gazul, petrolul şi cărbunele din Rusia”, a declarat luni preşedintele CE, Ursula von der Leyen, la Bruxelles, în cadrul unei întâlniri cu premierul italian Mario Draghi.
Prețul nichelului a trecut de 100.000 de dolari pe tonă, existând temeri că Rusia nu își va mai putea exporta producția uriașăExplozia preţului nichelului a continuat marţi, după un salt de 66% înregistrat luni, astfel că tona de nichel a trecut, pentru scurt timp, pragul de 100.000 de dolari, investitorii fiind îngrijoraţi că Rusia nu va mai putea să îşi exporte producţia, transmite Bloomberg.
În jurul orei 7:00 GMT, la bursa de metale de la Londra cotaţia nichelului afişa o creştere de 70%, până la 82.195 de dolari pe tonă. Anterior, cotaţiile au crescut chiar şi cu 111%, până la un record absolut de 101.365 de dolari pe tonă.
"Este o nebunie care nu reflectă fundamentele industriei. Sistemul de tranzacţionare de la LME a scăpat de sub control şi are nevoie de intervenţie, în caz contrar este posibil să se extindă şi la alte metale", a apreciat Jiang Hang, director de trading la Yonggang Resources Co.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)