ACCES PREMIUM
De ce premium?
Autenticitatea actelor emise de ANAF prin SPV poate fi verificată online. Acestea sunt valabile fără semnătură olografă și ștampilă
În contextul trecerii, de la 1 martie 2022, la o relaționare exclusiv online cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), este important de știut că autenticitatea documentelor emise prin Spațiul Privat Virtual (SPV) poate fi verificată online de către oricine. Aceste documente sunt semnate electronic de ANAF, fiind valabile fără semnătură olografă și ștampilă.
Articolul continuă mai jos
Într-un comunicat emis marți de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman este subliniat că
toate documentele emise de ANAF prin SPV sunt semnate electronic. Automat, asta înseamnă că acestea sunt valabile fără a fi necesară tipărirea lor și prezentarea la ANAF pentru semnarea olografă și ștampilare.
„Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman aduce la cunoştinţa contribuabililor că documentele puse la dispoziția persoanelor fizice, persoanelor juridice sau altor entități fără personalitate juridică prin intermediul SPV sunt înscrisuri cărora li s-a încorporat sau li s-a asociat logic o semnătură electronică extinsă, în sensul Legii 455/2001 și al Regulamentului european 910/2014, nefiind necesară prezentarea la organul fiscal pentru semnătură și stampilă”, scrie în
anunț.
Astfel, orice persoană care are îndoieli cu privire la un document -- despre care se susține că este emis prin SPV --
poate verifica online, pe site-ul ANAF, autenticitatea acestuia. Cu alte cuvinte, prin această verificare se poate afla dacă actul respectiv chiar a fost emis de ANAF sau dacă este fals.
Aplicația de verificare se găsește pe site-ul ANAF, la adresa
www.anaf.ro/VerifAdev. Acolo trebuie introduse numărul de înregistrare al documentului pentru care se face verificarea, CNP-ul sau CIF-ul și un cod aleatoriu de validare emis de aplicație.
„Instituția publică, autoritatea publică sau orice altă persoană căreia persoana fizică, persoana juridică sau altă entitate fără personalitate juridică îi prezintă adeverințe de venit, certificate de atestare fiscală și certificate de cazier fiscal comunicate prin SPV poate verifica autenticitatea și integritatea lor pe site-ul ANAF la categoria Servicii Online - Verificare documente eliberate în Spațiul Privat Virtual”, scrie în comunicat.
De la 1 martie 2022,
relația dintre ANAF și firme, PFA-uri și profesioniști se derulează exclusiv online, prin intermediul SPV.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)