Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Sondaj IRES: Creşterea preţurilor îi îngrijorează cel mai mult pe români. Pe locul al doilea e frica de războiCreşterea preţurilor îi îngrijorează cel mai mult pe români, iar aceasta este urmată de frica de război, potrivit unui sondaj de opinie realizat de IRES în luna martie.
38% dintre respondenţi au indicat că cel mai mult îi îngrijorează în prezent creşterea preţurilor, 34% au spus frica de război, 6% - situaţia politică, iar 6% - frica de boală, potrivit sondajului citat de Agerpres.
Creşterea preţurilor era principala îngrijorare a românilor şi anul trecut, dar pe locul doi era frica de boală. Astfel, 30% dintre cei chestionaţi au spus că în anul 2021 i-a îngrijorat cel mai mult creşterea preţurilor, 27% - frica de boală, 7% - situaţia politică, 6% - frica de război, 6% - nesiguranţa locurilor de muncă, 6% - lipsa locurilor de muncă.
Sondaj IRES. 8 români din 10 urmăresc evenimentele din Ucraina. 60% se tem că România ar putea fi invadatăPeste trei sferturi dintre români urmăresc evenimentele din Ucraina, iar 60% spun că le este teamă că România este în pericol de a fi invadată în urma atacurilor Rusiei în ţara vecină, arată un sondaj de opinie realizat de IRES, în luna martie.
Astfel, 79% dintre participanţii la sondaj au spus că urmăresc personal evenimentele din Ucraina, iar 21% că nu fac acest lucru. Totodată, 19% dintre cei chestionaţi au spus că teama este sentimentul cel mai puternic pe care îl simt vizavi de conflictul armat din Ucraina, 17% - compasiune/empatie, iar 11% resimt tristeţe, potrivit sondajului citat de Agerpres.
Dintre cei chestionaţi, 60% au spus că le este teamă că România este în pericol de a fi invadată în urma atacurilor Rusiei în Ucraina, iar 39% nu se tem de acest lucru.
Rata şomajului în Uniunea Europeană a scăzut în februarie. România e printre țările cu cel mai redus șomaj (Eurostat)Rata şomajului în Uniunea Europeană a scăzut la 6,2% în februarie, de la 6,3% în luna precedentă şi 7,5% în perioada similară din 2021, arată datele publicate joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
Cu o rată a şomajului de 5,7% în februarie, România se situează printre statele membre UE cu un nivel redus al şomajului.
În zona euro, rata şomajului a scăzut la 6,8% în februarie, de la 6,9% luna precedentă şi 8,2% în perioada similară din 2021.
Eurostat estimează că 13,267 milioane de persoane din UE, dintre care 11,155 milioane în zona euro, erau în şomaj în februarie. Comparativ cu ianuarie 2022, numărul şomerilor a scăzut cu 221.000 în UE şi cu 181.000 în zona euro. Comparativ cu februarie 2021, numărul şomerilor s-a redus cu 2,568 milioane în UE şi cu 2,150 milioane în zona euro.
Comentarii articol (0)