avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Imobiliare !! Cine TOT tine piciorul '' PE ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Imobiliare !! Cine TOT tine piciorul '' PE FRANA '' ???

2006 > 2007 > Chiar si 2008 anii de BOOM imobiliar IN ROMANIA !!!
Se construia '' CU TUPEU '' !!! In '' DRACI '' spuneau cate '' UNII '' !!!
APOI '' cineva '' >>> cine oare ??? brusc a apasat '' FRANA'' a mai
tras si '' FRANA DE MANA '' asa ca sa fie '' SIGUR '' si a cam
'' uitat '' sa ridice piciorul de pe '' FRANA '' !!!
CINE sa fie OARE '' Fantoma'' care '' bantuie '' Adolescenta si inca '' Imatura '' piata imobiliara DIN ROMANIA ???
S - a intors ca un '' bumerang '' LACOMIA '' unor '' Dezvoltatori ''
impotriva LOR ???


Cel mai recent răspuns: ContSters205490 , utilizator 22:07, 20 Iunie 2011
Pai s-a construit mult, prost si urat si stau blocurile goale. Am tot spus ca dupa mine, criza economica este cauzata de bula imobiliara.

Daca nu va convinge faptul ca sunt incapatanat :) ideea este ca atunci cand au crescut preturile la imobiliare, s-au produs doua efecte:
- cei care aveau nevoie de imobiliare pentru folosiri productive (firme, fabrici, magazine) nu au bani suficienti pentru a fi productivi. Altfel spus, pentru o tara cu salariu mediu net de 1500 de lei, e greu sa platesti o chirie daca vrei sa faci un atelier de ceasornicarie sau altceva.
- cei care au cumparat cu 100.000 euro apartament de 2 camere in Militari si-au imprumutat din viitor consumul pe 10-20 de ani, asa ca acum fac economie sa plateasca rata si asta se vede in consumul scazut al populatiei, care duce la productie scazuta.

Nu exista solutie, asteptati sa mai scada preturile, sa se lichideze stocurile si cand o sa apara nevoia reala de constructii, o sa inceapa iar sa se construiasca. Dar asta ia ani intregi si preturile din 2008 n-o sa le mai vedeti cateva zeci de ani.


Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
eumarian, utilizator
Toata problema sta in creditele ipotecare.Atunci cand bancile vor relaxa conditiile de acordare a acestora se va reveni la o valoare reala a imobilelor care este mai mare decat cea de astazi,dar mai mica decat cea din 2007.Avand in vedere ca peste 50% din aceste credite sunt restante,este putin probabil sa asistam curand la o revenire.
Incercati sa va ganditi numai la situatia unei persoane care a contractat in 2007 un imprumut de 130000 euro si a garantat cu apartamentul cu 3 camere in care s-a mutat,urmand sa achite imprumutul in 25 ani,iar acum valoarea apartamentului a scazut la 60000 euro,iar el mai are de plata inca cel putin 100000 euro.
"Dezvoltatorii imobiliari" nu au pierdut mare lucru deoarece marea lor majoritate mergeau pe sistemul de a incasa avansurile si eventual cateva rate de la viitorii proprietari ai apartamentelor ce urmau sa fie construite si apoi incepeau constructia.
Sa nu mai vorbim de calitatea constructiilor facute in acei ani,structuri de rezistenta bune,pereti subtiri intre apartamente de obicei din BCA,iar in interiorul apartamentului din rigips incat se aude de la parter sforaitul vecinului de la etajul 10,iar daca bati un cui in perete se crapa tot.
Dupa parerea mea in cel mult 1 an piata imobiliara va marca o crestere de 10-15% urmand ca peste 2 ani sa atinga o valoare de +40% si,paradoxal,se va inregistra la blocurile construite inainte de 1989.
Dupa parerea mea, mai stau sa cada cu 40-50% preturile la imobiliare, pentru ca orice bula imobiliara se intoarce la trend. Trend=evolutia pe termen lung. Vedeti de exemplu statistica din 1996 incoace aici [ link extern ]

Pretul "real", orice ar insemna asta, va fi pe la 25.000 euro / ap. 2 camere in Bucuresti. In legatura cu teoria optimista ca preturile urmeaza sa creasca, pe langa faptul ca se zice asta din 2009, nu exista vreo tara in care dupa bula imobiliara sa fi crescut la loc preturile in mai putin de 15-20 ani. Cautati un exemplu daca veti gasi.


Adaugire
In legatura cu aruncarea vinei pe conditiile de creditare ale bancilor, atat timp cat nu ai din ce sa platesti, nu vei lua credit nici daca se ofera cu dobanda 0%. Si salariile in Romania sunt infime. In al doilea rand, nu exista cerere sanatoasa, in 2003-2008 a fost creditare speculativa. Populatia Romaniei este in scadere, blocurile construite stau neocupate, proportia de pret per chirie este foarte mare (e mai profitabil sa stai in chirie). Singurul motiv pentru care cineva rational si-ar cumpara casa ar fi daca asteapta ca preturile sa urce si sa faca bani din asta (cerere speculativa), dar asa ceva e exclus dupa experienta dureroasa recenta.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
eumarian, utilizator
CALITATE in constructii ??? NO .............. pai mai bine dau
30 - 40 .000 EUR pe o autorulota ( casa pe roti ) dotata cu TOT
'' tacamul '' dar sa stau intre '' betoane '' NU MECI ............. !!!
Pe timpu ' lu' NICU '' se mai stia de frica >> construiau mai cu
Grija ... ACUM ???? .... Chiar se aplica formula :
'' Dorele .................. DAI SA MEARGA .................MA................!!!!!! '''
MA '' ingrijoreaza '' constructiile facute dupa 90 '' la capitolul
>> Rezistenta la CUTREMURE >> Si suntem o tara cu RISC ........
Nu ESTE DE GLUMA.....................!!!
Sa se '' INHAME '' cineva la un credit pe 20 / 25 de ani
si sa se faca '' TERCI '' intre moloz dupa un CUTREMUR !!! CU toata familia ???

Tehnic la noi inca se mai construieste cu METODE '' BABESTI ''
>>>> DE cand '' ERA BUNICA FATA '' ................................
I.S.C - UL este cam DE FORMA .......................

Si ................. bomboana de pe ..................... ( coliva ) ??? In
imobiliare SE '' SPALA'' MILIARDE de EUR / USD anual IN TOATA LUMEA ??? // !!!!!!!!!!!

SA MAI .............. reflectam ......................... UN PIC ................. !!!!



25000 euro un apartament cu 2 camere in Bucuresti?!!! Credeti ca Romania va deveni Somalia?Sau Haiti?Sa fim seriosi.Un apartament cu 2 camere intr-un bloc construit inainte de 1989 se poate vinde azi cu 60000 euro iar peste cel mult 2 ani,cu 80-85000 euro,acesta fiind pretul real.Sa nu uitam ca, pe plan mondial,exista pb locative si mai mari (Paris,Londra) unde preturile sunt de ani buni ca la noi in 2007.O crestere economica a tarii si marirea substantiala a salariilor ar putea sustine o piata imobiliara in crestere.Daca mai punem in calcul faptul ca multi dintre cei care au plecat la munca in strainatate vor reveni in tara la pensie,urmand sa isi primeasca asigurarile de acolo,lunar,putem totusi crede intr-o crestere a pietei imobiliare.
Nenorocirea este ca si chiriile au scazut din cauza ofertei prea mari,dar in momentul in care se vor echilibra vanzarile (caci lucrul asta se va intampla si datorita faptului ca multi asteapta acum sa creasca pretul,dar nu vor astepta la infinit ci vor vinde) pretul va reveni la normal.Personal,daca as avea cateva milioane de euro,le-as investi in imobiliare anul acesta caci pretul ca: un apartament de vacanta cu 2 camere si 100mp in bloc vechi in Tomis/Constanta costa 60000 euro,iar o vila cu 150mp in Sinaia costa 120000 euro, nu vor mai fi intalnite in urmatorii 10-15 ani.
In privinta "datului vina pe banci"...indicele demografic al Romaniei este in scadere iar salariile,in general,sunt mici,dar nu la acest segment de populatie trebuie sa ne raportam pt ca,cei cu venituri mici,nu vor face competitie in piata imobiliara si chiar daca populatia a scazut principalul este sa apara investitii solide care sa atraga forta de munca ieftina si cautata de occidentali cum este la noi,astfel creandu-se zone in care cererea de locuinte va fi mai mare.Incercati sa va ganditi numai la zona in care se va amplasa scutul antiracheta.Banuiesc ca,pana la acest pas,terenul acolo era sub 1 euro/mp,iar,in curand,veti vedea o evolutie spectaculoasa.

Alte discuții în legătură

E momentul de a vinde, sau de a astepta ? dmh dmh in conditiile actuale, in Romania, ce parere avet, preturile la locuinte cum vor evolua ? E momentul de a vinde, sau de a astepta ? (vezi toată discuția)
10 baloane speculative/situatia actuala in romania rodica_post rodica_post 10 baloane speculative Sursa: Money.ro După balonul imobiliar şi criza subprime, există şi alte bule care s-ar putea sparge în curând. Cei de la ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti?sa vand sau sa mai astept? CHANEL CHANEL Am pus in vanzare intr-un oras mic, -statiune balneoclimaterica , un apartament 2 camere ,confort 1, la un pret real (40000eur),pt.care acum 1 an as fi primit ... (vezi toată discuția)