Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
COVID-19 ar putea deveni istorie. Japonezii au facut o pastilă care elimină rapid coronavirusulUn tratament experimental de la Shionogi & Co Ltd a demonstrat că elimină rapid virusul care provoacă COVID-19, potrivit unor noi date, a declarat duminică producătorul japonez de medicamente, citat de Reuters.
Pastila, S-217622,
„a demonstrat o eliminare rapidă a virusului infecţios SARS-CoV-2”, a precizat Shionogi într-un comunicat, citând rezultatele fazei 2b din studiul clinic de fază II/III al medicamentului.
Compania are aspiraţii globale pentru pilula antivirală, care este în prezent evaluată de autorităţile de reglementare japoneze.
Producătorul de medicamente a declarat în luna martie că va lansa un studiu global de fază III la nivel mondial pentru acest medicament cu sprijinul guvernului american, iar directorul general Isao Teshirogi a declarat că producţia ar putea ajunge la 10 milioane de doze pe an.
Producţia de ţiţei a României, în scădere cu 4,6% în primele două luni ale anuluiRomânia a produs, în primele două luni din 2022, o cantitate de ţiţei de peste 481.600 de tone echivalent petrol (tep), cu 23.100 tep (4,6%) mai mică faţă de cea din perioada similară din 2021, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Importurile de ţiţei s-au ridicat, în perioada menţionată, la 1,272 milioane tep, fiind cu 3.500 tep (0,3%) mai mici faţă de cele din anul precedent.
Conform estimărilor Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, producţia de ţiţei este estimată pentru 2022 la 3,17 milioane tep (minus 2,3% faţă de 2021) şi în 2023 la 3,095 milioane tep (minus 2,3%). Importurile sunt preconizate la 7,25 milioane tep în 2022 (plus 6,4%) şi la 7,83 milioane tep în 2023 (plus 6,5%), informează Agerpres.
Proiectul Strategiei Energetice, publicat pe site-ul Ministerului Energiei, estimează că producţia de ţiţei îşi va continua tendinţa de scădere lentă între 2030 şi 2050, de la 22 la 13 TWh (1,93 la 1,15 milioane tep).
UE stabilește noi reguli online pentru Google și Meta pentru a reduce conținutul ilegalGoogle, Meta și alte mari platforme online vor trebui să facă mai mult pentru a combate conținutul ilegal sau vor risca amenzi mari, conform noilor reguli privind internetul convenite sâmbătă între țările Uniunii Europene și legislatorii europeni, relatează Reuters.
Acordul a fost încheiat după mai mult de 16 ore de negocieri. Legea privind serviciile digitale (DSA) este al doilea element al strategiei șefei antitrust a UE, Margrethe Vestager, de a ține în frâu Google, Meta și alți giganți americani din domeniul tehnologiei.
Luna trecută, ea a obținut sprijinul blocului de 27 de țări și al legislatorilor pentru normele istorice numite Digital Markets Act (DMA), care ar putea forța Google, Amazon, Apple, Meta și Microsoft să își schimbe practicile comerciale de bază în Europa.
"Avem un acord privind DSA: Actul privind serviciile digitale va asigura că ceea ce este ilegal offline este, de asemenea, văzut și tratat ca fiind ilegal online - nu ca un slogan, ci ca o realitate", a declarat Vestager într-un tweet.
Comentarii articol (0)