Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Ministerul Mediului: Plajele de pe litoral sunt gata să primească turiștiiPregătirea plajelor de pe litoralul românesc pentru sezonul estival s-a încheiat, iar acestea sunt gata să primească turiștii, a anunțat marți Ministerul Mediului.
Potrivit Ministerului Mediului, după ce au fost curățate manual și mecanic, după ce au fost afânate și nivelate, suprafețele de nisip de pe litoral sunt gata să primească turiștii.
Pregătirea plajelor a început la jumătatea lunii februarie.
Administrația Apele Române Dobrogea Litoral a anunțat că în perioada de pregătire a plajelor au fost demontate gardurile de stuf pe o lungime de 7.000 de metri liniari care au fost amplasate înainte de sezonul rece.
România testează avioane care aduc ploaia, închiriate de la bulgari. Dacă dau rezultate, autoritățile de la noi vor cumpăra opt aparateAvioanele care aduc ploaia sunt testate în aceste zile în mai multe județe din Moldova. E un proiect pilot, care s-ar putea încheia cu o achiziție de multe milioane de euro și care ar oferi o soluție la secetă.
Daniel Florea, director operator Centru Antigrindină: Suntem în interiorul avionului King Air C90, care va efectua misiuni de stimularea precipitațiilor. Avionul are toate dotările necesare pentru a putea efectua aceste misiuni. Aici avem sistemele de comandă pentru torțele de pe aripi.
Specialiștii de la Centrul Antigrindină din Dancu pun în practică un proiect pilot de creștere a nivelului de precipitații, în caz de secetă. Se folosesc cartușe și torțe încărcate cu iodură de argint și cloruri de calciu și natriu.
Daniel Florea director operator Centru Antigrindină: În momentul în care avionul ajunge la înălțimea de zbor necesară, acestea se aprind și disperseaza fumul cu agent de însămânțare.
Prețul gazelor a crescut cu până la 17% după ce Rusia a tăiat livrările pentru PoloniaPrețul gazelor în Europa a crescut până la 17% după ce Rusia a tăiat livrarea de gaze Poloniei. Temerile pe piață sunt că alte state europene ar putea fi lovite, transmite Bloomberg. Deja Gazprom a anunțat că Bulgaria este următoarea țară care nu va mai beneficia de această resursă.
Amenințarea cu tăierea de gaze a persistat în ultimele săptămâni, însă a existat un indiciu săptămâna trecută că UE sugera o potențială cale de ieșire din această tensiune.
Sfârșitul lunilor aprilie și mai sunt perioade de plată pentru gazele livrate în aprilie – prima tranșă pentru care se aplică noii termeni - iar oficialii europeni și directori de companii încă încearcă în multe cazuri să-și dea seama cum să răspundă în cel mai bun mod. Europa este în mare dependentă de gazele rusești și până acum a evitat să sancționeze această resursă din statul responsabil de invazia din Ucraina.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)