Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
România ar putea accelera forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului gazelorRomânia ar putea accelera primul său proiect de foraj în apele de mare adâncime din Marea Neagră, pe fondul crizei de gaze naturale în Europa, a declarat pentru Bloomberg un director de la Romgaz, unul dintre partenerii implicaţi în proiectul Neptun Deep.
Romgaz SA, care tocmai a preluat de la Exxon Mobil participaţia sa de 50% la proiectul Neptun Deep, spune că este posibil ca operatorul proiectului, grupul petrolier OMV Petrom SA, să reevalueze dezvoltarea proiectului, odată cu creştere preţurilor la energie şi a costurilor de construcţie, relatează Agerpres.
„Având în vedere ce se întâmplă în Uniunea Europeană şi necesarul de a avea gaze mai devreme decât ne aşteptam, încercăm să analizăm diferite abordări. Analizăm diferiţi indicatori în contextul în care preţul gazelor a explodat", a declarat directorul financiar de la Romgaz, Răzvan Popescu, într-un interviu pentru Bloomberg.
Aplicația de ride sharing Free Now părăsește RomâniaServiciul de ride sharing Free Now iese de pe piața din România în 30 Iunie 2022, potrivit unui anunț al companiei Clever Tech SRL. Rămân pe piață serviciile Bolt și Uber, care au o cotă de piață mai mare.
Potrivit companiei, Free Now se va concentra mai departe pe alte piețe din Europa. Cel mai probabil este vorba despre piețe în care Bolt și Uber nu există sau au o poziție pe piață mai puțin puternică decât în România, potrivit 0-100.ro.
„Începând cu sfârșitul zilei de 30 iunie 2022, compania Clever Tech SRL va înceta activitatea sa în România. Aplicația Free Now nu va mai fi disponibilă pentru utilizatorii noștri conform deciziei atașate acestui email. Încetarea operațiunilor pe această piață a fost o decizie luată cu foarte mare greutate, care va permite companiei sa se concentreze pe investiții ulterioare pe piețele cheie din Europa, în care obiectivul de a construi o platformă completă de servicii de multimobilitate se poate realiza”, se arată în anunțul companiei.
Teleportarea quantică, un pas spre internetul viitorului. Descoperirile făcute într-un nou experimentOamenii de știință au făcut încă un pas spre internetul viitorului. Ei au îmbunătățit capacitatea computerelor de a trimite informații cuantice spre alte calculatoare aflate la distanță, un proces considerat a fi o
„teleportare a datelor”, relatează New York Times.
Din Santa Barbara, California, până în Hefei, China, oamenii de știință dezvoltă un nou tip de computer care va face ca actualele computere să pară niște jucării.
Valorificând puterile încă misterioase ale mecanicii cuantice, noua tehnologie va face în doar câteva minute lucruri pe care nici măcar supercomputerele nu le-ar putea face decât în câteva mii de ani. În toamna lui 2019, Google a dezvăluit un computer cuantic experimental care arată că acest lucru este posibil. Doi ani mai târziu, un laborator din China a făcut un test asemănător.
Dar calculul cuantic nu își va atinge potențialul fără ajutorul unei alte descoperiri tehnologice. Îi putem spune „internet cuantic” - o rețea de calculatoare care poate trimite informații cuantice între computere aflate la distanță.
Comentarii articol (0)