Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Vacanţele rezervate pentru Rusalii sunt cu 40% mai scumpe față de anul trecut. Care sunt destinaţiile favorite ale românilorWeekendul de Rusalii este cel mai aglomerat din acest sezon, fiind înregistrate cu 144% mai multe rezervări pentru cazare decât anul trecut, în timp ce preţurile s-au majorat cu 40%, arată o analiză publicată, joi, de o platformă de rezervări online.
"Se anunţă o vară extrem de aglomerată pentru hotelierii şi operatorii din industria turismului intern, mai ales că este pentru prima dată când nu mai există restricţii de călătorie după doi ani de pandemie.
În plus, cardurile de vacanţă pentru 2022 au început să fie încărcate, astfel că românii au început deja să îşi rezerve sejururile de vară, profitând de ofertele estivale de tip early booking şi de faptul că au posibilitatea de a achita cazarea cu tichetele primite (inclusiv cu cele rămase nefolosite din 2019 şi 2020, pe care le mai pot utiliza doar în luna iunie)", susţin reprezentanţii platformei hoteliere Travelminit.ro, citați de Agerpres.
De asemenea, a fost înregistrată o creştere semnificativă a rezervărilor pentru weekendul prelungit (sâmbătă, duminică şi luni) de Rusalii, care s-a sincronizat anul acesta şi cu debutul vacanţei copiilor. În acelaşi timp, au început să se contureze deja preferinţele pentru sezonul estival: în ceea ce priveşte unităţile de cazare, turiştii aleg acum mai degrabă pensiuni şi apartamente, astfel încât să se bucure de mai multă intimitate, de o vacanţă liniştită într-un cerc restrâns (familie sau grup de prieteni), relevă sursa citată.
Foaia de parcurs pentru aderarea României la OCDE, aprobată oficialRomânia, reprezentată de ministrul de externe Bogdan Aurescu, a participat joi pentru prima dată în calitate de stat candidat la reuniunea anuală a Consiliului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), la care va fi aprobată oficial Foaia de Parcurs pentru aderarea la OCDE.
Consiliului OCDE a aprobat, la 25 ianuarie 2022, acordarea statutului de țară candidată pentru România.
Reuniunea ministerială se desfășoară la Paris, acolo unde este sediul OCDE, iar ministrul Bogdan Aurescu a salutat semnificația deosebită pe care o are pentru România adoptarea Foii de Parcurs pentru Aderare.
Când vor atinge prețurile punctul maxim. Popa (BNR): Să nu creăm anticipații, spirala ar putea deveni toxicăInflația va mai avea un vârf anul viitor, pentru că atunci expiră măsurile de plafonare a prețurilor gazelor și energiei, atrage atenția Cristian Popa, membru în Consiliulul de Administrație al BNR. Prognoza Băncii Naționale va fi de 14,2% la mijlocul acestui an, iar la sfârșitul anului va scădea la 12,5%.
Cristian Popa, membru al Consiliului de Administrație al BNR: "
E un fenomen global.Credem în măsurile noastre, dar e nevoie de timp să își facă efectul, trebuie răbdare. Ar fi costisitor să o facem mai rapid, să acționăm cu creșteri de dobândă și mai mari, căutăm un anumit echilibru care să rezolve problema, să atace boală să spunem, știm medicamentul, știm unde vrem să ajungem, să aducem inflația la 2,5% plus minus 1%.Puseul inflaționist ar trebui să atingă maximul la sfârșitul acestei luni, trăim vremuri incerte. Dacă vă uitați pe proiecția inflației pe doi ani, începe să scadă la jumătatea acestui an, mai are un vârf, o cocoașă, la mijlocul anului viitor. De ce? Pentru că atunci expiră măsurile de plafonare la energie și gaze. Dacă aceste măsuri se prelungesc n-o să mai avem gâlmă".
Comentarii articol (0)