Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
România a înregistrat al treilea cel mai mare preț la energie electrică din EuropaRomânia are al treilea cel mai mare preț din Europa pentru energia cu livrare astăzi - 516 euro pe Megawatt. Plătim de două ori mai mult ca polonezii și de aproape 3 ori și jumătate mai mult decât spaniolii și portughezii, țări care au plafonat însă prețul la electricitate.
Gazele scumpesc energia. Asta în situația în care, de exemplu, în care nici ieri și nici astăzi nu bate vântul, iar turbinele eoliene nu prea funcționează. Statele unde curentul este mai ieftin au un aport mare al eolianelor și forovoltaicelor în producția de energie.
Pentru energia care a fost tranzacționată ieri cu livrare astăzi - este așa-numita energie tranzacționată pe piața SPOT – România are al treilea cel mai mare preț din Europa. Primul loc este ocupat de Franța cu 529,6 euro/ MWh.
Prețul în România este de 516,3 euro/ MWh. Un preț mai mare este și în Italia – 518,3 euro/ MWh. Sunt prețuri mari în zona României. Bulgaria, Ungaria, Slovacia și Slovenia au prețuri între 480 și 500 de euro/ MWh.
Ciucă: Rata de absorbţie a fondurilor europene plasează România la un nivel egal cu GermaniaPremierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că rata de absorbţie a fondurilor europene la care a ajuns România este de 64,5%, ţara noastră situându-se la un nivel egal cu Germania, foarte aproape de Franţa și peste Belgia sau Italia.
"Rata de absorbţie a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania şi foarte aproape de Franţa (65%), depăşind state membre vechi precum Belgia (59%), Italia, Spania ori Olanda (fiecare cu puţin peste 56%). Procentul reprezintă 22 miliarde euro, bani intraţi în ţară din totalul de 35,2 miliarde euro alocat României pentru exerciţiul financiar 2014 - 2020", a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.
Poluarea poate crește riscul de demență (studiu)Poluarea aerului ar putea crește riscul de demență, consideră experții britanici, scrie The Guardian.
Comisia constituită pentru a stabili efectele poluanților din atmosferă asupra sănătății a analizat concluziile a aproape 70 de studii privind expunerea la emisii și modul în care ne afectează cerebral în timp și au întocmit un raport de 291 de pagini pe care l-au făcut public de curând.
Potrivit raportului, poluarea aerului poate crește riscul de
„declin cognitiv” accelerat și de
„dezvoltare a demenței” la persoanele în vârstă.
Experții cred că acest lucru este o cauză a impactului poluanților care pătrund în sistemul circulator și afectează fluxul de sânge către creier.
România deschide consulate generale la Londra și la Paris, din augustMinistrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că în luna august a acestui an urmează să fie operaţionalizate consulatele generale de la Londra şi Paris, ca parte a reformei consulare declanşată începând cu anul 2020.
De asemenea, până la finalul anului vor fi deschise și consulatul general de la Nantes, biroul consular de la Belfast și consulatul general de la Salzburg, a anunțat ministrul.
Şeful diplomaţiei a prezentat, miercuri, în şedinţa de guvern, la solicitarea premierului, o notă de informare cu o serie de măsuri care vizează îmbunătăţirea serviciilor consulare.
Comentarii articol (0)