AvocatNet.ro va prezinta cele mai importante subiecte dezbatute astazi de presa:
De ce se poticneste economia, scrie
Romania Libera.
Cresterea economica din trimestrul I a fost fragila si nu a fost sustinuta de imbunatatirea interna a productiei.
Comenzile noi din industrie in al doilea trimestru al anului au urmat traseul exporturilor care au incetinit ritmul de crestere. Analistii economici si reprezentantii mediului de afaceri spun ca, in primele trei luni ale anului, cresterea economica a fost foarte mica, fragila si nu a fost rezultanta imbunatatirilor conditiilor de productie interne. Drept urmare, o scadere a indicatorilor, preconizata deja de reprezentantii misiunii Fondului Monetar International la Bucuresti nu trebuie sa ne mire prea mult.
Avem energie si gaze mai scumpe decat tarile bogate din UE, anunta
Financiarul.
Raportat la puterea de cumparare, consumatorii casnici din Romania platesc preturi mult mai mari atat la gazul metan, cat si la electricitate decat cetatenii din tarile dezvoltate ale UE. Astfel, comparativ cu Franta, in Romania pretul la electricitate este aproape dublu, in timp ce pretul gazelor este mai ridicat decat in tari precum Luxemburg, Franta sau Belgia. Desi romanii beneficiaza, in valoare nominala, de cele mai scazute preturi la gaze din UE si aproape cele mai reduse tarife la electricitate, veniturile mici ale populatiei urca aceste cifre chiar peste media Uniunii Europene raportat la puterea de cumparare.
Aflati din
Adevarul Ce-i lipseste Romaniei pentru a lua banii UE.
Bancherii spun ca Romania ar fi atras mai multi bani europeni daca ar fi existat o mai buna coordonare intre institutiile implicate. Reprezentantii mediului bancar considera oportuna aparitia unei voci comune care sa gestioneze absorbtia fondurilor comunitare.
Romania are nevoie de o voce comuna in materie de proiecte europene pentru a putea creste gradul de absorbtie, considera specialistii din sectorul bancar. Altfel, in lipsa unei corelari intre institutiile implicate direct - banci, firme de consultanta, autoritati si mediul de afaceri - , tara noastra risca sa ramana codasa la acest capitol.
Uleiul, faina si zaharul s-au scumpit cu peste 30% in ultimul an, informeaza
Ziarul Financiar.
Faina, laptele, carnea de pui si respectiv porc s-au ieftinit cu peste 6% in luna iunie comparativ cu luna mai, arata indicele alimentar al ZF, calculat pe baza preturilor din hipermarketurile din Capitala.
Calculele ZF arata ca per ansamblu, preturile celor 15 produse analizate au scazut in perioada mai - iunie 2011 cu 6,2%, acesta fiind al doilea declin dupa cel din luna mai. In ultimele 12 luni insa, se observa o crestere a preturilor la aceleasi produse de peste 10%.
In ce actiuni sa investesti ca sa castigi bani pe Bursa, relateaza
Evenimentul Zilei.
Curajosii care au cumparat anumite actiuni de pe Bursa de la Bucuresti au avut un profit mult peste cel oferit de banci sau de fonduri mutuale, in prima jumatate a acestui an.
Pariul pe blue-chipsuri, asa cum sunt cunoscute investitorilor pe Bursa actiunile companiilor mari, nu a adus randamentul scontat, in primele sase luni ale anului.
Comentarii articol (0)