Avocatnet.ro va prezinta cele mai importante subiecte dezbatute astazi de presa:
FMI ne obliga sa scumpim gazele, anunta
Adevarul.
FMI si Comisia Europeana au cerut autoritatilor romane din energie sa nu mai reglementeze tarifele la electricitate si gaze pentru agentii economici. Pretul gazelor de productie interna este in prezent la jumatate fata de cel de pe pietele externe, iar alinierea lor brusca ar putea insemna o majorare de 80%, adica un impact semnificativ asupra facturilor finale platite de populatie.
Problema liberalizarii preturilor la energie electrica si la gaze, mult mai mici in Romania fata de restul tarilor europene, pune din nou pe jar autoritatile.
570.000 de someri au iesit din statistici in 2010. Nimeni nu stie ce s-a intamplat cu ei, informeaza
Ziarul Financiar.
Peste jumatate de milion de someri au iesit din statisticile de somaj in 2010 pentru ca nu si-au reinnoit cererile de locuri de munca la agentiile pentru ocupare si nu mai apar astfel in evidentele oficiale. Ca urmare, celor 630.000 de someri aflati in prezent in plata li se adauga cel putin alti 570.000 de persoane fara loc de munca care nu apar in statistici pentru ca nu se mai prezinta la oficiile de munca. ZF face pentru prima data lumina in misterul somajului de doar 7% in Romania, in conditiile in care exista 4,5 - 5 milioane de salariati la o populatie ocupata de 10 milioane de persoane, deci 5 milioane de persoane apte de munca despre care nu se stie ce fac.
Financiarul titreaza:
Analistii: Tinta ambitioasa de inflatie a BNR va afecta cresterea economica.
Sansele de majorare a dobanzii-cheie in 2011 sunt mai mari decat cele de reducere.
Opiniile analistilor consultati de „Financiarul” arata ca maine ar putea avea loc a sasea sedinta de politica monetara in care Banca Nationala va mentine dobanda-cheie la 6,25%, precum si ratele pentru RMO aplicabile pasivelor in lei si in valuta la 15% si, respectiv, 25%. Exista insa voci care avertizeaza ca, in conditiile in care BNR isi va urmari indeaproape tinta ambitioasa de inflatie, o politica monetara restrictiva poate induce costuri in termeni de crestere economica.
Cum sa faci bani pe Bursa cu titlurile Fondului Proprietatea, scrie
Evenimentul Zilei.
Daca nu aveti curajul sa speculati urcusurile si coborasurile actiunilor pe Bursa, atunci va puteti orienta catre investitii pe termen mediu, cand acestea vor fi cotate la un pret mai mare.
Din momentul listarii pe Bursa a Fondului Proprietatea (FP), acum o saptamana, oricine poate cumpara si vinde, pe o piata libera si transparenta, actiuni ale societatii.
Pretul apartamentelor vechi se asaza pe fundul gropii, relateaza
Capital.
Apartamentele vechi din Romania s-au ieftinit in ultimul an cu 10-15%. Daca in cazul Capitalei tendinta ar urma sa se mentina si in 2011, pentru celelalte orase se estimeaza ca preturile vor atinge punctul minim in semestrul I, pentru ca apoi sa creasca spre finalul anului.
Capital a realizat o analiza a evolutiei preturilor apartamentelor pe parcursul anului trecut, luand in calcul preturile celor situate in zonele semicentrale, acestea avand cel mai ridicat potential de tranzactionare. Cum era de asteptat, cele mai mari reduceri de pret in 2010 le-au facut proprietarii din Bucuresti, cu 10% pana la 20%.
Comentarii articol (8)