Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Analiză: Care sunt aeroporturile din Europa cu cele mai multe zboruri anulateAeroporturile cu cel mai mare număr de anulări de zboruri din vara aceasta sunt Luton (Londra), Viena şi Santorini (Thira), iar aeroporturile cu cele mai puţine anulări, Zaragoza (Spania), Corfu (Grecia) şi Istanbul, arată datele unei companii tehnologice de călătorii.
„Cele mai rezervate aeroporturi de destinaţie pentru luna august sunt Luton, Milano Bergamo International şi Bruxelles South Charleroi, iar cele mai multe anulări de până acum s-au înregistrat în Luton, Aeroportul Internaţional Viena şi Aeroportul Naţional Santorini (Thira).Aeroportul Internaţional Atena şi cel din Gatwick sunt şi ele pe lista aeroporturilor cu un număr ridicat de anulări. Călătorii pot încerca destinaţii alternative pentru vacanţe, pentru a evita riscul anulării zborurilor sau a bagajelor întârziate sau pierdute.Printre aeroporturile cu un număr scăzut de anulări se numără Zaragoza (Spania), Aeroportul Internaţional Corfu (Grecia) şi cel din Istanbul (Turcia)", conform datelor furnizate de Kiwi.com.
Fauna şi flora la nivel global ar fi într-un pericol mai mare decât au crezut până acum oamenii de ştiinţăFauna şi flora la nivel global ar putea fi într-un pericol mai mare decât au crezut până acum oamenii de ştiinţă, sugerează un nou studiu publicat joi în revista ştiinţifică Communications Biology, informează Reuters.
În timp ce oameni de ştiinţă au evaluat statutul a peste 147.000 de plante şi animale, există mii de specii pentru care „nu există date suficiente” pentru a fi evaluate complet. Drept urmare, aceste specii nu au fost incluse în lista speciilor ameninţate sau periclitate, actualizată în fiecare an de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN).
Printre speciile subevaluate se află orca, pădătorul cu dinţi din oceane, alături de tatu roz din Argentina şi aproape 200 de specii de liliac la nivel global.
În unele cazuri însă, exact lipsa aceasta de date este un semnal de alarmă - sugerând că specia respectivă este dificil de găsit întrucât populaţia sa a intrat în declin, potrivit unei echipe internaţionale de oameni de ştiinţă care a folosit date referitoare la condiţii de mediu şi ameninţări provocate de om pentru a cartografia modele ale riscurilor de extincţie pentru speciile evaluate.
Prețul barilului de petrol a scăzut sub 90 de dolari pentru prima dată de la invadarea UcraineiCotaţia petrolului a scăzut joi, pe fondul unor noi îngrijorări cu privire la evoluţia cererii, chiar dacă livrările mondiale nu s-au modificat, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.
La bursa New York Mercantile Exchange, cotaţiile futures pentru ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în luna septembrie au scăzut cu 1% până la 89,80 dolari per baril, abandonând toate câştigurile înregistrate de la debutul războiului din Ucraina, pe măsură ce majorarea dobânzilor şi iminenta încetinire a economiei mondiale ameninţă cererea de petrol.
Miercuri, atât cotaţiile pentru ţiţeiul WTI cât şi cele pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu aproximativ 4%, după ce Administraţia Americană pentru Informatii în Domeniul Energiei (EIA) a dat publicităţii un set de date care arată o cerere surprinzător de slabă de benzină în ultima săptămână.
Faptul că stocurile de ţiţei au crescut săptămâna trecută, o surpriză având în vedere că ne aflăm în sezonul vacanţelor când consumul de carburanţi atinge un nivel crescut, a dat naştere la îngrijorări că preţul ridicat al petrolului începe să se resimtă asupra cererii celui mai mare consumator mondial.
Comentarii articol (0)