ACCES GRATUIT
Revista presei
Klaus Iohannis: Nu vom avea o criză alimentară în România, dar vom avea o creștere a prețurilor unor alimente
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Klaus Iohannis: Nu vom avea o criză alimentară în România, dar vom avea o creștere a prețurilor unor alimentePreședintele Klaus Iohannis a dat asigurări, marți, după discursul susținut la Adunarea Generală a ONU, că România nu se va lovi de o criză alimentară, însă
„vom avea o creștere a prețurilor unor alimente”.
„Nu cred că în România vom avea o criză alimentară, nici în Europa. Vom avea însă o creștere a prețurilor unor alimente. Trebuie să fim foarte conștienți că această criză alimentară va lovi mai întâi statele mai sărace.Faptul că ne implicăm să prevenim o criză globală e un semn de solidaritate”, a declarat președintele Iohannis, marți, la New York.
Potrivit preşedintelui, românii nu trebuie să aibă semne de întrebare în legătură cu disponibilitatea unor alimente.
ONU: Trebuie taxate companiile energetice care se înfruptă din profituri uriașe în timp ce planeta arde și oamenii sărăcescStatele cu economii dezvoltate ale lumii ar trebuie să impună noi taxe excepționale companiilor din domeniile gazului și petrolului pentru a putea da ajutor țărilor care suferă din cauza schimbărilor climatice și oamenilor care trebuie să plătească facturi tot mai mari și pentru care nivelul de trai a scăzut din cauza prețurilor în creștere la alimente, a declarat, marți, secretarul general al ONU, Antonio Guterres.
Șeful ONU a acuzat giganții din domeniul energiei că
„se înfruptă din sute de miliarde de dolari în subvenții și profituri uriașe în timp ce bugetele gospodăriilor se prăbușesc iar planeta arde”.
Comentariile lui Guterres, rostite la Adunarea Generală a ONU de la New York, vine în condițiile în care Uniunea Europeană a anunțat o propunere pentru o nouă taxă excepțională pentru companiile din domeniile petrolului, gazului și cărbunelui, multe dintre care au raportat profituri uriașe ca urmare a invaziei rusești în Ucraina și a crizei energetice care a dus la o explozie a prețurilor.
Comisia Europeană propune ca statele Uniunii Europene să ia 33% din surplusurile de profit ale companiilor.
ANPC anunță că a început controale de amploare la furnizorii de energie electricăAutoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că a demarat o serie de acțiuni de control, la nivelul întregii țări, la furnizorii de energie electrică, în urma creșterii numărului de reclamații înregistrate de la consumatori.
"În contextul creșterii numărului de reclamații înregistrate de la consumatori în ceea ce privește modul de calculare a facturilor la energie electrică, din ultima perioadă, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a demarat deja o serie de acțiuni de control, la nivelul întregii țări, în acest domeniu, ca urmare a unei tematici naționale, în acest sens.Controalele comisarilor ANPC se derulează la furnizorii de energie electrică și verifică modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în ceea ce privește calcularea facturilor emise de aceștia către consumatorul-persoană fizică, în ultima perioadă", se arată într-un comunicat al instituției.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)