Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Jobul de vis pe care nu-l vrea nimeni. Salariu de zeci de mii de dolari, în locul în care s-a filmat „Stăpânul Inelelor”Departamentul de Conservare din Noua Zeelandă se chinuie să atragă candidați pentru un job de vis, cu un salariu de peste 50.000 de dolari, în locul în care s-a filmat „Stăpânul Inelelor”, scrie The Guardian.
Departamentul de Conservare caută un supraveghetor pentru biodiversitate pe coasta sălbatică și îndepărtată a Insulei de Sud a Noii Zeelande, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.
Jobul presupune să faci naveta cu elicopterul și se plătește cu un salariu generos. Cu toate acestea, candidații nu se înghesuie, motiv pentru care căutarea s-a extins acum la nivel global.
Se construiește prima fabrică spațială. Când va fi lansată pe orbită și ce ar putea produceO tânără companie europeană, Space Cargo Unlimited, are în plan construcţia, până în 2025, a unui vehicul care va servi drept fabrică spaţială.
Contractul pentru fabricarea REV1, un vehicul autonom fără echipaj la bord, a fost atribuit Thales Alenia Space (TAS), companie specializată în module presurizate, a anunţat, joi, start-up-ul cu sediul în Luxemburg şi Franţa, relatează AFP, citată de Agerpres.
Vehiculul spaţial cu o greutate mai mică de trei tone va putea fi reutilizat de douăzeci de ori şi va rămâne pe orbita joasă, la câteva sute de kilometri distanţă de Pământ, timp de două până la trei luni în cadrul fiecărei misiuni.
Lumea este la un pas de „momentul fără întoarcere”. Raportul care arată că Planeta este aproape de catastrofăCriza climatică a ajuns într-un „moment foarte sumbru”, a avertizat unul dintre cei mai importanți climatologi din lume, după ce o serie de rapoarte cruciale au arătat cât de aproape este planeta de o catastrofă, scrie The Guardian.
Este nevoie de acțiune colectivă din partea națiunilor din toată lumea acum mai mult decât în orice alt moment de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace pentru a evita să ajungem în punctul în care salvarea planetei va fi imposibilă, potrivit profesorului Johan Rockström, dar acest lucru devine din ce în ce mai greu din cauza tensiunilor geopolitice foarte ridicate.
Rockström a spus că lumea se apropie
„foarte, foarte mult de schimbări ireversibile”, iar
„timpul se scurge foarte, foarte repede”.
Emisiile de carbon trebuie să fie reduse cu aproape jumătate din valorile din prezent până în 2030 pentru a îndeplini obiectivul agreat la nivel internațional de 1,5 grade Celsius, dar acestea continuă să crească, într-un moment în care cele mai mari companii petroliere fac profituri astronomice.
Comentarii articol (0)