Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
De ce statul e cel mai bun angajator din România. Marele avantaj cu care patronii nu pot să concurezeStatul este cel mai bun angajator din România. În medie, un bugetar are venituri cu 30% mai mari decât un român care muncește în domeniul privat. Marele avantaj al statului, cu care patronii nu pot să concureze, sunt 50 de sporuri.
La stat nu e ca la privat, mai ales în privința câștigurilor. Salariul mediu net în sectorul public este 5.300 de lei, la privat e cu 1.000 de lei mai mic.
-În sectorul privat sau la stat?
-Sectorul privat.
-În ultimul an v-a fost crescut venitul salariul?-Da.-Cam cu cât?-Până în 5%.-Cu cât v-a crescut salariul în ultimul an?-Păi undeva la 400 de lei. Lucrez la stat.-Privat sau la stat?-Privat.-În ultimul an ați primit o mărire de salariu?-Nu.De ce nu au putut depăși dinozaurii momentul impactului cu asteroidul care le-a provocat extincţia. Ipoteză nouăDinozaurii au dispărut în floarea existenţei lor şi nu se aflau în declin la momentul în care Pământul a fost lovit de asteroidul care le-a provocat extincţia, arată datele unui nou studiu.
Incapacitatea lor de adaptare la noile condiții de viață de pe Terra, spre deosebire de mamifere, este motivul pentru care nu au putut trece peste cataclismul care a avut loc în urmă cu 66 de milioane de ani.
Importanta descoperire oferă cea mai solidă dovadă obţinută până în prezent conform căreia dinozaurii au dominat lumea până când un asteroid a lovit Terra în urmă cu 66 de milioane de ani, ducând la dispariţia lor în masă, susţin cercetătorii.
Oamenii de ştiinţă au dezbătut multă vreme motivul pentru care au dispărut dinozaurii non-aviari, inclusiv Tyrannosaurus rex şi Triceratops, în timp ce mamiferele şi alte specii - precum ţestoasele şi crocodilii - au supravieţuit.
Oamenii de ştiinţă au aflat, în sfârşit, de ce răcim mai des iarnaAnotimpul rece este şi sezonul răcelilor şi al gripelor, un fenomen care i-a nedumerit mereu pe oamenii de ştiinţă, dat fiind că viruşii care provoacă aceste afecţiuni circulă cu aceeaşi frecvenţă, indiferent de anotimp.
Faptul că frigul afectează imunitatea a fost mereu o ipoteză luată în calcul, însă abia acum cercetătorii au descoperit mecanismul exact prin care temperaturile reci ne fac mai vulnerabili, scrie CNN.
"Este pentru prima dată când avem o explicaţie biologică, moleculară despre felul în care răspunsul nostru imunitar este limitat de temperaturile scăzute", spune profesoara Zara Patel, care studiază otorinolaringologia la Universitatea Stanford.
Oamenii de ştiinţă au stabilit că o reducere a temperaturii de numai 5 grade Celsius în interiorul cavităţii nazale este suficientă pentru ca jumătate dintre veziculele extracelulare din nas să fie distruse. Veziculele extracelulare sunt considerate "avangarda" sistemului imunitar.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)